Compromís exigeix que s’acomplisca la moció contra la corrupció amb la regidora investigada del PP de Benidorm

Recentment la regidora de participació ciutadana del govern local de Benidorm, María Jesús Pinto, ha sigut citada pel jutjat a declarar com a investigada per un pressumpte delicte de prevaricació administrativa. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, davant d’aquesta situació, sol·licita al PP que acomplisca la moció contra la corrupció, aprovada pel ple de febrer de 2016 a instàncies del grup municipal, que insta a apartar els càrrecs investigats per casos de corrupció.

“Instar els membres de qualsevol organisme i institució pública investigats per casos de corrupció a que s’aparten dels seus càrrecs representatius a fi de garantir la imatge, reputació i honorabilitat dels òrgans als quals pertanyen”. Eixa era la literalitat de l’acord número dos de la moció contra la corrupció que va presentar Compromís Los Verdes en el ple de febrer de 2016 i que va ser aprovada sense cap vot en contra. Concretament, aquest punt d’acord va obtindre una majoria de vots favorables, comptant només amb l’abstenció dels regidors i regidores del Partit Popular.

“Exigim al PP de Benidorm que aparte a la regidora de participació ciutadana del seu càrrec en compliment d’allò que el ple de la ciutat va aprovar per majoria”, ha assenyalat Bigorra. El regidor espera que el Partit Popular, malgrat la seua abstenció en aquest i altres punts de la moció, actue en conseqüència d’una moció que finalment va eixir endavant. A més, recorda que aquesta proposta incloïa en el seu punt d’acord número quatre l’adhesió del ple a la moció contra la corrupció de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) del mateix mes. “Eixe punt de la moció va comptar amb el vot favorable i unànime dels presents i, entre d’altres coses, la declaració de la FVMP exigia l’actuació immediata i pública, per part de les formacions polítiques, per a la separació de responsabilitats o representació dels corruptes, per tant, si el PP vol donar exemple, hauria d’efectuar un recanvi en el govern de Benidorm a l’àrea de participació ciutadana, en compte de tirar balons fora”.

Bigorra es refereix així a les declaracions a la premsa sobre la investigació oberta del portaveu del govern, José Ramón González de Zárate, en què indica que la investigació de la regidora “no significa res” i ho atribueix a un possible error per part dels funcionaris de l’àrea. En aquest cas, el regidor de Compromís ha lamentat les declaracions del regidor del PP “excusant una actitud en lloc d’assumir responsabilitats”.

Totes aquestes reaccions són derivades de la citació del jutjat d’instrucció número 4 de Benidorm a declarar com a investigada per un possible cas de prevaricació administrativa a la regidora de participació ciutadana de l’Ajuntament de Benidorm, María Jesús Pinto. L’Observatori Contra la Corrupció va posar en coneixement de la Fiscalia aquest cas ja que l’ajuntament havia realitzat al desembre de 2016 unes compres que ascendien a 9.980 euros al supermercat que és propietat de la regidora.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *