Dos anys després d’aprovar-se la creació, Benidorm no té encara Consell de Ciutat

Dos anys després que s’aprovara pel ple la moció de Compromís Los Verdes per a crear el Consell de Ciutat, tal com preveu el reglament actual de Participació Ciutadana de Benidorm, aprovat en 2010, el govern local de Benidorm encara no ha actuat en aquest sentit. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha criticat aquest retard i lamenta que per aquest motiu “diferents sectors de la ciutat són infrarepresentants o tenen una mínima representació en la vida pública de la ciutat”.

Per unanimitat dels presents i amb un aplaudiment de la corporació municipal va ser aprovada la creació del Consell de Ciutat que Bigorra va presentar com a moció en el ple ordinari de novembre de 2015. “Per desgràcia, dos anys després, el govern de Benidorm no ha menejat ni un dit per crear aquest consell”, ha indicat el regidor. Segons el portaveu del grup municipal, “per aquesta inacció de l’executiu local, ni es desenvolupa una part del Reglament de Participació Ciutadana, ni tots els sectors de la ciutat estan convenientment representats”.

Segons el citat reglament, les funcions principals del Consell de Ciutat són: el debat dels plans d’actuació generals, la canalització de queixes i suggeriments, l’emissió d’informes, la promoció d’estudis i propostes en matèria de desenvolupament econòmic local, la planificació estratègica de la ciutat i dels grans projectes urbans, i la proposició de realització de processos participatius o consultes entre els ciutadans.

Així, recorda que, d’acord amb el reglament de participació ciutadana, les associacions de veïns, les organitzacions socials, sindicals, professionals i empresarials més representatives, les entitats associatives, i les persones d’especial rellevància per a la ciutat i representants de les administracions públiques amb competències en l’àmbit local formarien part de l’inexistent Consell de Ciutat. “Nosaltres volem la màxima participació ciutadana, per això en determinades ocasions hem plantejat la realització d’una consulta popular (al respecte de la ubicació del mercadet municipal) o hem impulsat consells participatius com el de Diversitat Funcional, per això exigim al govern local que comence a treballar sense més dilació en la creació del Consell de Ciutat, ja que ampliaria la veu de ciutadans i ciutadanes que participarien de la vida pública”, ha explicat. A més, considera que la creació del citat Consell afavoriria l’associacionisme.

Per últim, espera que, malgrat el “considerable retard” del govern local, s’avance en la creació del consell, com així sembla que ocorre amb la figura del Defensor del Veí, demanada fa uns mesos pel Consell Veïnal, i demana “que no seguisca l’exemple del reglament de consulta popular, del qual tampoc tenim cap notícia des que el ple el va aprovar fa un any”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *