Bigorra: “El PP evita que es bonifique l’IBI dels habitatges de Benidorm que instal·len energia solar”

Durant el ple de desembre, una esmena del Partit Popular ha evitat que s’estudie la bonificació sobre l’Impost de Béns Immobles per a aquells propietaris i propietàries d’habitatges que col·loquen i facen servir instal·lacions d’autoconsum energètic, com demanava una moció del grup municipal Compromís Los Verdes. “Els vots del govern local (PP+CBM) a favor de l’esmena de supressió han deixat la moció en una simple sol·licitud al govern de l’estat a que modifique la normativa actual al respecte, deixant sense possibilitat de que les ordenances fiscals de Benidorm puguen arreplegar cap benefici en aquest sentit per als benidormers i benidormeres”, ha criticat el regidor de Compromís i portaveu del grup munciipal, Josep Bigorra.

“La nostra moció volia aprofundir en la promoció de l’ús d’energies no-contaminants, i al mateix temps, potenciar l’autoconsum amb una possible bonificació dels consumidors i consumidores de Benidorm d’energia elèctrica que promogueren la generació en les seues llars, però el mateix partit que va promoure ‘l’impost al sol’, el Partit Popular, ha impedit amb la seua esmena que així siga”, ha criticat Bigorra.

Es refereix a què l’esmena del PP ha eliminat dos punts de l’acord proposat: el primer, que demanava que els serveis tècnics de l’Ajuntament de Benidorm realitzaren un informe, en el menor temps possible, sobre la viabilitat d’establir una bonificació sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI) als propietaris i propietàries d’habitatges que col·loquen i facen servir instal·lacions d’autoconsum; i el segon punt, que apuntava que, una vegada finalitzat l’informe, es procedira, si és el cas, a la modificació de l’ordenança o ordenances fiscals corresponents. “Malgrat que l’informe que acompanyava la proposta afirma que la llei sí que permet la bonificació fins al 50% de l’IBI en les ordenances fiscals, i que faltaria estudiar la quantificació econòmica de la mesura, el PP s’ha escudat en què caldria canviar les lleis estatals primer… però això també estava inclòs en la proposta plantejada, i ha sigut l’únic punt que s’ha salvat”, ha indicat Bigorra.

Efectivament, el tercer i, en definitva, l’únic punt que ha quedat viu de la moció, insta al govern de l’Estat a què modifique, canvie o derogue el marc legislatiu estatal actual per tal d’afavorir la implantació d’instal·lacions d’autoconsum. És a dir, a canviar el Reial Decret 900/2015 sobre autoconsum elèctric, més conegut com el decret de “l’impost al sol”, ja que estableix una sèrie de taxes que graven la implantació d’instal·lacions d’autoconsum elèctric.

El regidor de Compromís ha valorat negativament la posició del PP, “ja que mentre altres municipis de les comarques d’Alacant, com Santa Pola, enguany han aprovat la modificació de les ordenances en este sentit, i l’any que ve tindran una bonificació del 50% de l’IBI per a habitatges amb estes instal·lacions, el govern local ha evitat que Benidorm dispose d’idèntics beneficis en els impostos municipals”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *