Bigorra: “El PP ha menyspreat el consens del Consell de Mobilitat”

A finals d’agost, el Consell de Mobilitat de Benidorm va donar suport a la posada en marxa del carril bus-bici-taxi de manera provisional a l’Avinguda Mediterráneo, supeditant la seua eliminació o manteniment a informes tècnics que avaluaren el seu funcionament. En canvi, l’alcalde va signar un decret el passat 29 de desembre que elimina aquests carrils reservats per al transport públic, “sense informes que avalen la decisió, sense consultar prèviament el Consell de Mobilitat i trencant així l’acord consensuat que s’havia pres”, segons el regidor i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra.

“Quina confiança es pot tindre en un govern local que es carrega per decret decisions preses en el Consell de Mobilitat, sense ni tan sols informar-lo de la seua mesura? On queda a partir d’ara la credibilitat del govern si diuen una cosa en el Consell i després, d’amagat, fan una altra?”, criticava Bigorra. El regidor es refereix així al decret del govern de Benidorm de 29 de desembre en què resol acomodar el trànsit que va per l’Avinguda Mediterráneo des de l’Avinguda d’Europa fins al Racó amb dos carrils per a la circulació en general i un central per al carril bici, o el que és el mateix, l’eliminació via decret del carril bus-bici-taxi que es va posar en marxa en setembre durant la Setmana de Mobilitat, tal com havia acordat el Consell de Mobilitat, sense cap informe tècnic que avale la decisió. Segons consta en acta del Consell celebrat en octubre en què es valorava la posada en marxa de l’esmentat carril, el regidor González de Zárate, que el presidia aleshores, reconeix que el Consell s’havia manifestat a favor i que la seua intenció era mantindre’l.

Cal recordar que en aquell Consell de Mobilitat, els tècnics municipals, el col·lectiu taxista, el sector de l’autobús i el representant del Consell Veïnal van expressar el suport a la mesura. En canvi, l’única veu discordant va ser la de Ciudadanos. “Sembla que, per al PP, la participació ciutadana és genial si avala la seua acció de govern, però quan pot posar en perill futurs acords municipals o el suport d’altres grups municipals a les seues polítiques, aleshores ja no és tan important la participació i el consens”, ha criticat.

A més, Bigorra posa en dubte els futurs acords que es puguen prendre sobre l’Avinguda Mediterráneo o altres vials “perquè no tenim cap seguretat que el govern local canvie el pas sobre la marxa i en el seu benefici, ignorant qüestions que es puguen consensuar”. “Si actuen així sobre els canvis en carrers i avingudes que porten a consideració dels diferents consells en què estan representats els sectors socials de la ciutat, com no han de fer i desfer al seu antull de les vies que ni tan sols tenim possibilitat d’expressar la nostra opinió i ens trobem els canvis ja fets?”, ha assenyalat. Per tots aquests motius, el regidor considera que “a la fi, el govern dóna una sensació d’improvisació al respecte de la mobilitat i l’escena urbana que pateixen els veïns i veïnes de Benidorm i els nostres visitants”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *