Compromís considera que el PP ha ocultat informació a la comissió de l’Armanello i l’abandona

Ni en la comissió de l’Armanello del 29 d’agost ni en la de 27 de desembre de l’any passat, ni en la del 3 de gener de 2018 el govern local de Benidorm va informar de la petició de l’Agrupació d’Interés Urbanístic d’inici de programació urbanística del sector que va registrar a l’Ajuntament en el mes d’abril. Tampoc ni tan sols va informar de la memòria adjunta que acompanyava la seua sol·licitud. A la vista del que regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, considera com a “ocultació d’informació”, anuncia que abandona aquesta comissió.

En agost es va informar de l’estat de les parcel·les, que necessitava condicionament. I entre desembre i gener, es va explicar l’esborrany de bases del pla i que l’agrupació d’interés urbanístic tenia més del 70% de propietats del sector, “però mai es va fer menció a què eixe esborrany partia d’una sol·licitud registrada per l’agrupació ni que l’agrupació ja havia presentat una memòria del que volia fer i que, casualment, coincideix prou amb l’esborrany de bases presentat pels tècnics de l’ajuntament mesos més tard, ni es va entregar cap d’eixos documents”, ha indicat Bigorra.

El portaveu es pregunta “per què el govern local no va aportar tota la informació i documentació si ha tingut fins a tres oportunitats (en referència a les reunions celebrades) per a fer-ho?”. A més, afegeix que “crida més encara l’atenció que en agost, sent conscient de tota aquesta informació presentada en abril, que no digueren absolutament res, tot i que van parlar de propietaris i de parcel·les”. A banda, tampoc s’havia donat el document de consideracions, feta pels tècnics municipals, que acompanya l’esborrany de bases.

Segons Bigorra, de tota aquesta informació, els regidors i regidores són ara conscients perquè en la proposta d’alcaldia que passarà dilluns per Comissió d’Urbanisme, a més del trasllat de l’esborrany de les bases a l’Agrupació, cosa que sí que es va acordar, es vol admetre a tràmit la sol·licitud de l’Agrupació del 3 d’abril de 2017, que, com s’ha assenyalat, no es va traslladar al si de la Comissió específica del sector. “No ens agrada que se’ns oculte informació en cap tema i menys en un tan important com l’Armanello, en el que hem fet propostes tan importants com la recuperació de la gestió directa per part de l’Ajuntament de Benidorm, que el govern local descarta sense presentar informes econòmics, i tampoc ens agrada sentir-nos utilitzats per a què prevalguen els interessos particulars privats per damunt de l’interés públic, per molt que ho camufle el govern local d’iniciativa de l’administració. Per tot això, deixarem d’assistir a les reunions de la comissió de l’Armanello”.

Per últim ha tornat a sol·licitar el condicionament de les parcel·les, que el passat mes de desembre va recordar, ja que està pendent des del mes d’agost, quan es van presentar els informes tècnics al respecte.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *