Compromís sol·licita que s’estudie l’afectació del trànsit abans de procedir a la reforma de l’Avinguda Mediterráneo

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat que es tinga en compte el Pla de Transport Urbà Sostenible, que estudia les millores i canvis del trànsit i circulació de Benidorm, abans d’executar la reforma de l’Avinguda Mediterráneo. “La idea de reforma de l’Avinguda plantejada implica una reducció dels carrils de circulació, tant per als vehicles a motor privats com per al transport públic i, per tant, una afectació al trànsit de la ciutat. Abans de començar a fer aquesta obra tan important, és necessari saber quines són les conclusions del PTUS per conéixer si té afectació sobre el projecte”, ha indicat.

Així ho ha traslladat el regidor en la Comissió d’Escena Urbana en la que s’ha tractat el projecte sobre l’Avinguda Mediterráneo, del qual es va entregar als membres de la comissió una presentació powerpoint per part de l’empresa que ha realitzat el seu estudi. Cal dir que aquest document presentava les seccions de l’avinguda i el tipus de sòl que empraria, però no quanties pressupostàries concretes, calendari d’execució d’obres o estudi de mobilitat.

Per aquests motius, i en especial per les possibles modificacions respecte a la circulació de la zona i, per extensió a Benidorm, Bigorra ha demanat que prèviament a actuar en la reforma de l’avinguda, s’ha de tindre clara l’afectació respecte al trànsit, i això passa per conéixer prèviament les indicacions del Pla de Transport Urbà Sostenible (PTUS). Segons es va exposar, la reforma projectada de l’Avinguda, deixava en un únic carril el tram des de la plaça de la Hispanitat fins el pont; en dos carrils des de l’enllaç amb Avinguda Europa fins a la plaça de la Hispanitat, un per a cada sentit restringit per a residents i compartit amb el transport públic, i quatre carrils variables i oberts a tot tipus de vehicles entre l’Avinguda Ametlla de Mar i l’encreuament amb Avinguda Europa. A més, no es contemplaven places d’aparcament, com les que ara disposa l’Avinguda Mediterráneo de zona blava.

“És evident que la reforma plantejada tindrà repercussió en el trànsit d’una de les vies principals de la ciutat i en les vies secundàries al seu voltant. I també afectarà al servici de transport públic que circula per l’avinguda. Per això considerem imprescindible que es tinga l’avaluació del trànsit que suposa el PTUS abans de donar vistiplau a la reforma plantejada i a les obres, per no haver de rectificar després”, ha indicat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *