El cartell i tríptic de Benidorm Cultural que publicita l’Ajuntament durant tot l’any de manera bimensual ha sigut elaborat per la mateixa empresa externa, infrautilitzant així el departament de Disseny propi de l’Ajuntament. Així ho expressat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, en comissió informativa. A més, ha comprovat que hi ha hagut altres treballs de maquetació o disseny que el govern local també ha realitzat amb la mateixa empresa o amb altres empreses externes durant 2017.

El regidor de Compromís, en revisar les despeses a justificar de l’any passat, ha constatat que tots els treballs corresponents al disseny i maquetació de Benidorm Cultural, des de gener a desembre, s’han facturat amb la mateixa empresa, Freelance SCM, per un muntant total de 1.193,60 euros. “Es tracta d’un treball totalment previsible i periòdic, ja que cada dos mesos es publica el tríptic i el cartell, per això és més incomprensible que no es confie aquesta tasca al departament de Disseny que té l’Ajuntament, generant així una despesa extra”, ha indicat Bigorra. A més, el portaveu ha ressaltat que sempre s’ha contractat la mateixa empresa, “cosa que, si no fóra per la quantia, podríem estar parlant d’una contractació directa”.

Per la seua part, el govern local ha transmet que la configuració del departament, amb poc de personal, ha obligat a externalitzar aquest treball. “En primer lloc, em consta que el Departament de Disseny treballa i sempre ha treballat de manera diligent amb qualsevol tasca que se li ha encomanat des de tots els departaments; igual que haguera succeït si el govern local haguera confiat en ells per fer el disseny de Benidorm Cultural. I en segon lloc, si el govern local està realment preocupat per la falta de personal del departament, com nosaltres estem des de fa temps, podria haver aprovat, en compte de rebutjar, la nostra esmena als pressupostos de l’any passat per a contractar de manera temporal un ajudant del departament”, ha indicat Bigorra.

A més del disseny i maquetació de Benidorm Cultural, el regidor també ha comprovat que aquest mateix treball del cartell de Concerts d’Òrgan, el cartell i tríptic del Curs Internacional de Música, el cartell de la campanya Jove, el cartell de l’exposició de Joves Creadors i el cartell, programa i diplomes del Curs Internacional de Música i el de grans recitals de l’any passat també van ser contractats amb la mateix empresa per un total de 914,76 euros, que sumats als del Benidorm Cultural, fan 2.108,36 euros facturats a la mateixa empresa.

A banda, el cartell de la campanya d’esquí, el de candidatura del Campionat de Taekwondo o el del concurs d’idees emprenedores han sigut també demanats a altres empreses externes per un valor total de 897,2 euros. “Fa temps que reclamem que els treballs d’este tipus passen pel Departament de Disseny per optimitzar els recursos propis de l’Ajuntament sense necessitat d’acudir a empreses o treballadors externs, però novament i reiteradament el govern local no sembla massa interessat”.