Després de rebre tots els grups municipals queixes ciutadanes sobre l’estat i escàs número de lavabos públics a les platges de Benidorm, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va elevar diverses preguntes per escrit a la regidoria de platges, incidint en l’estudi sobre l’ampliació dels lavabos que l’empresa concessionària del contracte de gestió de les platges havia d’elaborar. Una vegada conegut que l’empresa ja ha informat al govern local de possibles ubicacions per instal·lar nous lavabos i que correria amb les despeses de la seua instal·lació, Bigorra sol·licita que “s’hi instal·len el més prompte possible per millorar el servici que Benidorm ofereix als usuaris i usuàries de les nostres platges”.

Un estat brut i lamentable i absència d’higiene. Pocs punts de servei que fan que, principalment, les persones majors realitzen llargues cues per poder utilitzar els lavabos públics de les platges. Eixes eren les principals queixes de diversos ciutadans que van ser registrades per escrit a l’Ajuntament el 10 de gener d’enguany. A la vista del qual, el regidor de Compromís va enviar una petició d’informació a la regidoria de platges sobre l’estat dels lavabos, número d’instal·lacions actuals, horaris d’obertura i si es prendrien mesures. La resposta va indicar que els cinc mòduls actuals (dos a la platja de Llevant –en el Racó i en el carrer Múrcia, i tres més a la de Ponent –a l’edifici Los Fernandos, al passeig de Colon i a la Cala) es netegen el més prompte possible quan es produeix una incidència però que són insuficients.

En rebre aquesta contestació, i després d’estudiar el plec de condicions actual de la concessionària de la gestió integral de platges, Bigorra va detectar que l’empresa estava obligada a fer un “estudi per a la ubicació i ampliació dels lavabos públics a les platges i cales de Benidorm” i que “en base a aquest estudi, la mercantil concessionària correrà a càrrec de la seua instal·lació”, tal com diu la literalitat del plec. El regidor va preguntar per la realització de l’estudi i la regidoria de platges ha respost que l’empresa concessionària ja ha proposat diferents ubicacions tant a la platja de Llevant, com a la platja de Ponent per ampliar en fins a tres punts més els lavabos públics.

“A la vista de què la majoria de queixes de les platges venen motivades per la falta de lavabos o de la seua falta de neteja, i després de comprovar que sí que existeix voluntat de l’empresa per instal·lar nous lavabos, tal com els obliga l’actual contracte, urgim al govern local a què estudie quina és la ubicació més apropiada i que siguen col·locats el més prompte possible, abans dels primers pics de la temporada alta turística. D’aquesta manera, tant els i les nostres visitants com els nostres veïns i veïnes que disfruten de les platges tindran un servici més complet i un millor benestar que redundarà en benefici de la nostra ciutat i, per tant, en benefici dels comerços, locals i restaurants de Benidorm”, ha explicat Bigorra.

Després de la insistència del grup municipal amb aquest tema, el govern local ha traslladat la intenció de fer una reunió de treball sobre la instal·lació de nous mòduls de lavabos públics.