El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat en comissió informativa explicacions sobre diferents canvis en la mobilitat de Benidorm que el govern local ha executat sense passar pel Consell de Mobilitat. Bigorra ha demanat informes tècnics sobre l’eliminació del pas de vianants de l’avinguda Ametlers en l’encreuament amb l’avinguda Limones i sobre l’ampliació de places de zona blava en el carrer Mart, entre altres qüestions.

La criticada obra de l’Avinguda Ametlers de millora tecnològica ha tingut una nova modificació. El govern local ha eliminat el pas de vianants a l’encreuament entre Avinguda Ametlers i Avinguda de Limones que, segons el regidor de Compromís, “era un dels passos més transitats de l’avinguda i ha sigut eliminat sense consultar el Consell de Mobilitat, al contrari del que ocorre amb altres qüestions relacionades amb el trànsit”.

Per això, Bigorra ha demanat en comissió informativa d’urbanisme explicacions i informes que justifiquen la seua eliminació. Des del govern s’ha argumentat que s’ha produït una reordenació dels passos perquè n’hi havia dèsset en aquesta avinguda. “Des del nostre punt de vista, si el problema era que podria provocar embussos del trànsit de vehicles en efectuar el gir des de Limones, havia d’haver-se planificat en l’obra recent realitzada traslladar-lo uns metres més avall, però no carregar-se’l en aquest punt pel que passa tanta gent”, ha indicat Bigorra. El portaveu del grup municipal lamenta que les obres realitzades acumulen una nova crítica, “que s’uneix a l’acabament irregular de les voreres de l’avinguda, en forma de pedaços, o la encara inoperativa xarxa de wi-fi gratuït, com vam criticar mesos enrere”.

Per altra part, el regidor també ha sol·licitat informes sobre altres canvis de mobilitat que ha realitzat el govern local, també sense consensuar amb el Consell de Mobilitat. Concretament, ha preguntat sobre el canvi de les places de zona blava del carrer Mart, en passar de col·locar-se en línia a ubicar-se en bateria i reduir la zona de càrrega i descàrrega. Bigorra ha comprovat que ara mateix hi ha quinze places de zona ORA i el plec de condicions del contracte de l’empresa que l’explota en considerava només nou, generant un augment. “Actualment hi ha un expedient obert sobre els canvis a efectuar en l’explotació de la zona blava i de la grua, que es van exposar en el Consell de Mobilitat i amb modificacions quantificades a petició del nostre grup municipal, que va passar pel ple. Però en canvi, el govern local continua variant les places de zona blava pel seu compte, a la vista de la nova configuració del carrer Mart”, ha criticat. Arran d’aquest canvi, el regidor ha sol·licitat per escrit un informe actualitzat del número de places de la zona blava “per si hi ha hagut alguna altra modificació de places i podria així afectar al còmput de places explotades per l’empresa concessionària”.

Per últim, també ha demanat que s’informe per part dels tècnics municipals dels nous aparcaments de motos, especialment si s’han creat a costa de l’eliminació de places per a vehicles més grans, com ara els cotxes, com ha ocorregut en la Costera del Campo, i també de les places de la zona del pàrquing de l’Aigüera creades, tant per a motocicletes com per a servicis tècnics.