Després que el govern local de Benidorm explicara les obres realitzades mitjançant el Pla d’Accessibiliat, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha recordat que encara queda pendent l’actuació sobre les escales del carrer Herrerías, sol·licitades pel grup municipal en el mes de maig de 2017 i teòricament contemplades pels servicis tècnics de l’Ajuntament.

Després de rebre diverses queixes veïnals sobre la falta d’accessibilitat des de Via Emilio Ortuño fins al carrer Herrerias, on els vianants utilitzen majoritàriament les escales, i després de comprovar in situ la seua disposició, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va demanar en el mes de maig de l’any passat que s’hi actuara. L’objectiu de la petició era substituir les escales per una rampa accessible per permetre una circulació més fluïda de vianants, en especial a aquells que tenen una mobilitat reduïda. “Proposàvem una actuació que possibilitara la baixada de cadires de rodes i persones amb afectació de la mobilitat motora, i la creació d’un nou pas de zebra en el carrer Herrerias des de la vorera en què s’ubica actualment fins a la vorera de davant amb el seu corresponent rebaix. S’han realitzat les obres d’una de les voreres del carrer, s’han fet múltiples obres d’accessibilitat a Benidorm, però la nostra petició per a substituir les escales del carrer per una rampa accessible encara no ha sigut atesa, malgrat que la consideració per part dels tècnics municipals”, ha indicat Bigorra.

El regidor es refereix a què des dels servicis municipals es va contestar a principis de juny que la previsió d’aquestes obres s’inclouria en el projecte de ‘Renovació d’Infraestructures Hidràuliques d’aigua potable, aigües residuals i implementació de la xarxa de pluvials en la Via Emilio Ortuño de Benidorm’. “A la vista de que eixe projecte existent no s’ha materialitzat encara, entenem que ha sigut per una decisió política del govern local, ja que els tècnics sí que han realitzat el seu treball”, ha subratllat.

A més, ha afegit que “potser es retarde més encara aquesta actuació necessària per facilitar el pas i evitar que els vianants circulen per la calçada de manera indeguda, ja que ens trobem actualment amb els pressupostos prorrogats de l’any passat, a l’espera que es debaten els de 2018, dels quals encara no tenim ni el detall de la proposta d’inversions, que hem sol·licitat en diferents ocasions”. En qualsevol cas, Bigorra exigeix al govern que cometa les obres d’accessibilitat del carrer Herrerías el més prompte possible “per tractar-se d’un punt molt transitat”.