Compromís sol·licita que s’òbriga la zona tancada del cementeri Mare de Déu del Sofratge de Benidorm

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra ha demanat per escrit a la regidoria d’obres i Escena Urbana que retire la tanca perimetral del cementeri Mare de Déu del Sofratge “per a què la gent dispose d’aquesta zona habilitada amb bancs i s’evite la imatge de deixadesa que dóna la tanca, sobretot ara que el govern local ha aparcat sine die el projecte de remodelació del cementeri”.

Quan s’encete l’obra del projecte de remodelació. Eixa era l’explicació que donava el govern local quan el regidor de Compromís preguntava fa temps en comissió informativa sobre quan es retiraria la tanca adjacent al cementeri vell de Benidorm, col·locada on abans hi havia una antiga hamburgueseria.

A l’actualitat, poc més d’una setmana després de l’aprovació inicial del pressupost de 2018, el projecte de remodelació del cementeri Mare de Déu del Sofratge, valorat en 210.000 euros pels propis tècnics de l’Ajuntament, no va tindre cabuda entre les inversions proposades. Es més, Bigorra ha recordat que el grup municipal va fer una esmena per a incorporar-lo als comptes locals “que va tombar el tripartit pressupostari de PP, CBM i C’s, tot i que el projecte es va aprovar en el consell d’escena urbana d’octubre de 2017 i que l’alcalde va anunciar en eixe moment que estaria pressupostat, cosa que no ha succeït”.

Per aquests motius, davant la no-incorporació de la remodelació del cementeri en els pressupostos, que acabaria amb la tanca existent, i tenint en compte que ara mateix existeix un espai tancat al pas durant més de sis mesos “que enlletgeix la zona”, segons el regidor, Bigorra ha sol·licitat per escrit que s’òbriga immediatament aquest espai. “Ja no és una qüestió únicament d’imatge, molt important per a la nostra ciutat en un punt quasi apegat a l’avinguda Jaume I i molt pròxim al passeig de Ponent, per tant, molt transitat, sinó també perquè no té sentit que l’Ajuntament haja recuperat eixe espai, després de tants anys de discussions amb el negoci de menjar ràpid, que condicione la parcel·la, i que ningú la puga xafar”, ha indicat. El regidor també considera que l’eliminació de la tanca perimetral facilitaria l’accessibilitat i la mobilitat dels vianants que per allí passegen.

Cal recordar que el condicionament de la parcel·la va córrer a compte de l’Ajuntament de Benidorm, per un valor superior als 20.000€, després que l’empresa ocupant anterior destinara 57.000 euros a tirar part de l’edifici. En el moment de la decisió de mantindre part de l’antiga hamburgueseria, el grup municipal va criticar que no s’enderrocara tot perquè s’eliminava així l’obligació de l’empresa a condicionar la parcel·la posteriorment, cosa que passava a ser responsabilitat del consistori.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *