Per tercera vegada constava en la comissió de règim interior l’exposició del futur del servici municipal de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans, i per tercera vegada s’ha quedat l’assumpte sobre la mesa. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat el retard del govern local per tractar aquest tema “sobre uns dels punts essencials de la gestió de la ciutat, amb tant d’impacte sobre la ciutadania, que sovint té queixes de prestació del servici i que enguany acaba contracte”.

Raons de salut de la persona encarregada d’exposar les consideracions sobre la definició i tramitació administrativa al futur del servici municipal de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans. Eixos són els motius que el regidor encarregat, Arturo Cabrillo, ha esgrimit per ajornar l’explicació per tercera vegada en la comissió de règim interior, celebrada el primer dilluns de setembre. Idèntic argument a quan es va incloure com a punt de les comissions el 9 de juliol i el 16 de juliol i on també es va deixar sobre la mesa.

En eixe sentit, el regidor de Compromís lamenta “el retard del govern local a tractar un tema sobre un dels servicis més importants que es presten a la ciutat” i ha recordat que la pressa ve derivada de la finalització del contracte en desembre de 2018 amb l’empresa que ofereix actualment el servici. Així ho ha expressat en la comissió després de deixar-se el punt sobre la mesa.

“A la urgència per qüestions temporals, se suma la urgència per la qualitat de la prestació del servici. En diferents ocasions hem advertit de les diferents queixes de visitants i veïnes i veïns sobre la falta de neteja en els nostres carrers, la saturació de les papereres o altres qüestions derivades”, ha subratllat Bigorra.

El regidor de Neteja Viària, com a resposta, ha indicat que convocarà una mesa de treball al respecte. Bigorra no té massa confiança en aquesta convocatòria “atés els ajornaments que s’han produït durant tot l’estiu a tractar el punt en la comissió”. No obstant això, ha sol·licitat també a Cabrillo que, prèviament a aquesta reunió, es donen tots els informes per escrit del tècnic ponent de l’explicació “que segurament tindrà i que ja haurien d’obrar en possessió de tots els regidors i regidores de la corporació per poder realitzar les consideracions oportunes”.

Per a finalitzar, el regidor de Compromís confia en què aquesta demora del govern local sobre el servei de neteja i de recollida de la brossa “no estiga motivada per algun altre interés del govern local, que desconeixem a hores d’ara”.