Sanitat

BotoSanitatUn dels nostres eixos més importants del nostre programa de Sanitat és la d’aglutinar tot el nostre esforç per demanar per activa i per passiva a la Conselleria de Sanitat, que es realitze l’ampliació de l’Hospital Comarcal de la Marina Baixa, i modernització dels serveis prestats. Així mateix, s’ha d’establir la millora dels accessos des de la carretera per aconseguir un millor accés per als ciutadans de Benidorm i per a tots els habitants de la comarca.

No només l’Hospital Comarcal, hem d’exigir també que el Centre de Salut Imalsa-Els Tolls, els terrenys van ser cedits a Conselleria per a la construcció del centre, acabe sent una realitat.

També posarem el focus d’atenció en la prevenció i higiene de tots els centres públics perquè no es torne a repetir casos com el de la legionel·la, al Palau Esports L’Illa posant en risc la salut dels nostres ciutadans.

 1. Demanda a Conselleria de l’ampliació i modernització de l’actual Hospital comarcal de la Marina Baixa.
 2. Sol·licitar a Conselleria, en el cas que es construïra el segon hospital comarcal, que es realitze en el polígon industrial de Benidorm.
 3. Demanda a Conselleria del desbloqueig de la situació del Centre de Salut Imalsa-Els Tolls perquè per fi siga una realitat.
 4. Sol·licitar a Conselleria que vetla per mantenir i augmentar la qualitat dels serveis sanitaris, tant a l’hospital, elevant el nombre de llits per habitant, com en els centres de salut de Benidorm.
 5. Promoure i establir els mitjans preventius oportuns per assegurar la qualitat i higiene correcta de tots els centres públics de Benidorm per evitar casos com l’esdevingut al Palau d’Esports.
 6. Sol·licitar a Conselleria la integració dels serveis sanitaris de la Cala que afecten Benidorm, Finestrat i la Vila en un únic centre de salut per facilitar l’accés i possibilitar també la despesa a la partida sanitària.
 7. Reclamar un servei d’urgències als centres de salut coordinat i que realment cobrisca les necessitats de la població a la qual afecta.
 8. Promoure el menjar ecològic en escoles, centre de majors i instal·lacions públiques, com a part d’un pla per a una alimentació saludable.
 9. Elaboració d’un pla d’eficiència i sostenibilitat per als centres hospitalaris i de salut.
 10. Millora de la coordinació entre els serveis socials municipals i els serveis sanitaris de la Generalitat Valenciana.
 11. Potenciar que la gent gran que viu a la ciutat puga sentir-se part, integrant i cohesionada. Especial atenció a la gent gran, que viu sola en molts casos.
 12. Vetlar perquè les condicions laborals siguen una font de salut i no de malaltia. Prestar especial atenció a salut laboral i a la prevenció dels riscos, sobretot psicosocials.
 13. Prestar una atenció específica a les necessitats en salut de les dones, i vetlar perquè la perspectiva de gènere estiga present en totes les anàlisis que es realitzen i en les polítiques que s’implementen.
 14. Potenciació de polítiques de salut, multidisciplinaris, propiciant que les opcions més favorables pel que fa a estil de vida i hàbits siguen també les més fàcils d’aconseguir per als ciutadans, creant entorns favorables, basats en la prevenció del medi ambient i dels recursos naturals, possibilitant el desenvolupament d’hàbits individuals saludables, mitjançant la informació i l’educació sanitàries.
 15. Infància: desenvolupar els serveis en salut a les escoles, amb més interactuació amb l’atenció primària de salut; prevenció de la violència i promoció de la salut mental; desplegament del programa “Salut i Escola” a tots els districtes de la ciutat, en col·laboració amb l’atenció primària; incorporació d’aspectes de salut en les activitats d’estiu i de vacances tutelades per l’Ajuntament.

capçalera-web-programa-val