La Conselleria d’Educació ha pal·liat algunes deficiències que existien a la nostra ciutat a nivell d’infraestructures educatives, com l’arranjament i actualització de les instal·lacions del col·legi Basc Núñez, o la inclusió del nou edifici del col·legi Leonor Canalejas al Pla Edificant, amb un cost de 3 milions d’euros, finançats íntegrament des de la Conselleria.
A més, també ha creat aules gratuïtes i públiques per a l’alumnat d’Infantil de P2 en diferents escoles (Puig Campana, Basc Núñez i Aitana) i ha facilitat l’adquisició de llibres de text mitjançant el programa Xarxa Llibres. D’altra banda, tot i els problemes administratius amb l’empresa que havia de realitzar les obres, ha engegat l’eliminació dels barracons a l’IES Pere Maria Orts i Bosch i les obres relatives al col·legi Ausiàs March. I tot això, sense comptar amb els gairebé 3 milions de sobrecostos dubtosos i en mans de la justícia que es van anar en infraestructures educatives de Benidorm en època del govern de la Generalitat del PP.
Per la nostra banda, des del col·lectiu local hem estat, i seguim estant, en contacte amb les diferents AMPAs de la ciutat vehiculant les seues peticions i dubtes amb Conselleria, com la relativa a l’afecció de les obres del parc d’atraccions confrontant amb el Col·legi Serra Gelada, hem aconseguit una declaració de tota la corporació municipal perquè el conservatori comarcal de música s’establisca a Benidorm, s’han creat els camins escolars segurs de la ciutat a instàncies d’una moció nostra aprovada en ple o s’ha aprovat la col·laboració entre els centres, administració local, pares i mares per lluitar contra l’assetjament escolar, també a través d’una proposta plenària del nostre grup municipal.
Però, tot i els èxits adquirits, des de Compromís per Benidorm creiem que encara hi ha millores de la qualitat educativa per les quals lluitar a la ciutat, com millorar l’actuació de manteniment de les escoles de Benidorm, l’ampliació d’horaris d’estudi de les nostres biblioteques, incloent l’increment d’aquests centres, o l’ampliació d’acords entre la universitat d’Alacant i l’Ajuntament per millorar la coordinació entre instituts, alumnat i universitat per afavorir el desenvolupament orientatiu preuniversitari de l’alumnat.
Així, aquestes serien les nostres propostes:
Continuar amb la rehabilitació estructural dels centres educatius de Benidorm amb l’ajuda de la Conselleria d’Educació, prioritzant els problemes més urgents.
Desenvolupar un pla de manteniment i pintura dels col·legis públics de la ciutat, de manera que s’atenguen sempre les seues necessitats durant l’aturada de l’estiu, i no en les vacances de Nadal com passa actualment amb el govern del PP-CBM
Impulsar majors acords de col·laboració preuniversitària per a l’orientació de l’alumnat dels instituts
Potenciar i defensar l’ús del valencià en instituts i col·legis públics de Benidorm.
Involucrar i augmentar la participació de tots els agents socials.
Vigilar i assegurar que tots els alumnes siguen atesos en igualtat de condicions independentment de la condició personal, de gènere, d’origen social i capacitats de l’alumnat.
Consolidar la lluita contra l’assetjament escolar o bullying mitjançant la col·laboració entre l’Ajuntament, centres educatius, pares i mares.
Promoure l’educació emocional, el respecte pel medi ambient i als animals des del entorn escolar
Augmentar les ajudes a beques educatives, especialment per a l’alumnat amb necessitats especials, en risc d’exclusió social o amb un entorn familiar inestable.
Increment de les beques de transport per a l’alumnat que haja de traslladar-se mitjançant autobús a la Universitat d’Alacant.
Bonificar de la mateixa manera amb els mateixos avantatges fiscals tots els cursos educatius oferts per l’Ajuntament, com així es va aprovar mitjançant moció del nostre grup municipal i que fins a dia d’avui no ha estat dut a terme pel govern de PP i CBM .
Increment dels horaris de les biblioteques públiques per als estudiants universitaris, perquè puguen estudiar en horari nocturn sense haver de desplaçar-se a la Universitat.
Estudio de l’habilitació de biblioteques auxiliars en tots els barris de Benidorm
Potenciació de la impartició de cursos d’idiomes i de les noves tecnologies
Consolidar i potenciar la col·laboració entre l’alumnat de secundària, batxillerat i formació professional dels centres educatius de Benidorm i l’Ajuntament en el disseny i creació de campanyes informatives de l’administració local.
Foment de l’esport en els centres educatius com a catalitzador dels valors educatius de respecte, tolerància i exercici físic saludable.
Potenciació de la pilota en els centres educatius de la ciutat
Estudi de la implantació d’una escola matinera en les escoles de Benidorm per facilitar la conciliació familiar en els centres educatius.
Establir responsables d’atenció de l’alumnat en les parades d’autobusos de la ciutat encarregats de vetllar per les alumnes i les alumnes que utilitzen el transport escolar, en col·laboració amb les AMPAs.
Consolidar el conservatori de música i de dansa José Pérez Barceló com a centre d’ensenyaments elementals i superiors a nivell comarcal, dotant-lo de millors instal·lacions i finançament netament autonòmic.
Ampliació de l’espai que utilitza l’Escola Oficial d’Idiomes per a millorar la qualitat de l’educació impartida en llengües.
Establir l’Escola Oficial d’Idiomes de Benidorm de manera independent al centre educatiu de Dénia per a dotar-lo de més autonomia i independència.
Reorganitzar les instal·lacions de la Universitat Nacional a Distància (UNED) per oferir un millor servei als seus usuaris i usuàries
Establir acords o convenis de col·laboració amb altres universitats a distància i centres públics de formació a distància per millorar l’oferta educativa de Benidorm
Facilitar una formació adequada actualitzada i progressiva al personal de l’administració local per oferir el millor servei als residents i visitants de la ciutat.
Creació d’escoles i tallers d’empoderament real amb la col·laboració de les AMPEs.