Fins a un 75% de bonificació a l’impost de circulació per als vehicles elèctrics, híbrids i altres poc contaminants, com els de pila de combustible, és la proposta que Compromís Los Verdes elevarà al pròxim ple. A més, també es proposa que els vehicles de l’Ajuntament i de les diferents concessionàries de les empreses contractades pel mateix, canvien els vehicles actuals per estos basats en energia verda, a mesura que se substituïsquen.

Compromís Los Verdes, conscient de la importància dels avantatges mediambientals que suposaria per a la ciutat, ha registrat esta proposta per al ple de juliol. El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha recordat que la pròpia Comissió Europea considera que un cotxe elèctric té una eficiència del 60% davant del 20% dels motors convencionals. “Amb un parc municipal de 43.079 vehicles, segons dades de 2014, som conscients que hem d’apostar per les energies renovables en tots els sentits i la bonificació dels vehicles híbrids i elèctrics va en esta direcció”, va assenyalar Bigorra.

Estos tipus de vehicles no emeten diòxid de carboni (CO2), contribuint a reduir l’efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica que ocasionen les emissions dels cotxes convencionals, cuidant així de la qualitat de l’aire, respectant el medi ambient i protegint la salut dels nostres ciutadans.

Per la seua banda, Juan García, portaveu adjunt de la coalició, va destacar que la proposta també passa per incentivar les polítiques estatals de promoció d’este tipus de vehicles, tant amb campanyes de promoció, com amb la creació de punts de proveïment de carburant elèctric, cosa de la que Benidorm manca en estos moments.