Compromís per Benidorm també demana una distribució objectiva dels fons de la Diputació

D’igual manera que altres col·lectius de Compromís de la Marina Baixa, com la Nucia o Callosa d’en Sarrià, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha demanat via moció per al pròxim ple de Benidorm perquè s’inste a la Diputació d’Alacant que realitze una distribució objectiva dels fons que destina a inversió en els municipis, evitant així el repartiment clientelar per afinitat de color polític.  

El portaveu del grup municipal ha explicat que la moció que s’elevarà al pròxim ple de novembre va encaminada a donar suport a la proposta de Compromís a la Diputació presentada a finals d’octubre, denominada com a ‘Pla Objectiva’. El Pla Objectiva és una proposta per la transparència, l’equitat i l’autonomia en el repartiment de subvencions de la Diputació d’Alacant, de manera que en lloc de línies nominatives, es facen inversions econòmiques tenint en compte criteris objectius, com la població, la superfície, la taxa d’atur o els costs dels serveis, entre d’altres. “La proposta dels nostres companys de Compromís a la Diputació busca canviar el model de com es repartixen els diners entre pobles i ciutats d’una manera partidista a una manera democràtica i objectiva i això és el que demanem en la moció”, ha assenyalat Bigorra.

Concretament, la moció insta a la Diputació a què utilitze criteris objectius per repartir les inversions dels municipis, per permetre que les localitats sàpiguen abans d’elaborar el seu pressupost anual la quantitat d’inversió que rebran de la Diputació. Este procés ja s’ha dut a terme anteriorment per altres institucions, i de fet, ja es duu a terme per a repartir part de la inversió financerament sostenible de la Diputació d’Alacant, gràcies als diputats de Compromís a la institució.

A més, este repartiment evitaria males pràctiques que s’han dut a terme en els últims anys, segons afirma Bigorra: “En molts casos, la Diputació d’Alacant ha primat la inversió en uns municipis en detriment d’altres sense justificacions objectives de prioritat, urgència i condicions d’igualtat, sinó per pur clientelisme i partidisme”. Per tot això, el portaveu espera que la proposta, que busca igualar democràticament els criteris de concessió d’ajudes de la Diputació als diferents municipis, siguen del color que siguen, tinga el suport majoritari del ple de Benidorm.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *