Compromís proposa millores per al servici d’autobús públic de Benidorm

Arran de la negociació del nou conveni municipal de col·laboració entre l’empresa que dóna l’actual servici de transport públic d’autobús, el grup municipal Compromís Los Verdes ha presentat diferents al·legacions al text presentat per millorar el servici. La gratuïtat dels transbordaments, l’extensió del carril bus-bici-taxi a les grans avingudes o l’estudi per a oferir un servei nocturn durant tot l’any són algunes de les propostes plantejades.

Mentre Conselleria finalitza el procés de licitació i adjudicació del nou operador del transport públic de Benidorm i de la comarca, l’Ajuntament vol realitzar un acord amb l’actual empresa concessionària. En eixe sentit, Compromís Los Verdes ha realitzat una sèrie d’al·legacions per escrit per “millorar el servici de transport de la ciutat i la mobilitat dels usuaris i usuàries”, com ha afirmat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra.

Així el portaveu ha explicat les principals propostes: la consecució d’un transbord gratuït entre línies durant un temps determinat de viatge, l’estudi per estendre el servei nocturn de l’estiu a tot l’any, en benefici dels treballadors i treballadores de la ciutat, o l’ampliació de l’actual i reduït carril bus-bici-taxi a altres grans avingudes de Benidorm per millorar la fluïdesa del servici.

També es proposa la revisió i, si escau, reestructuració dels trajectes de les línies; la revisió de com s’anomenen les parades per facilitar la seua identificació als viatges i viatgeres; que la informació de les paredes estiga tant en valencià com en castellà, i que es contemple informar a la parada sobre el temps d’espera restant per a què arribe l’autobús indicat mitjançant un indicador digital.

Bigorra ha explicat que les propostes de modificació del conveni “són peticions reiterades pel propi grup al govern local quan es va realitzar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que també, des del nostre punt de vista, calen ser recollides en el futur conveni de transport públic”.

Per últim, també se sol·licita que a l’any 2020 tota la flota d’autobusos estiga propulsada per energia verda, el sotmetiment de les parts del contracte a l’arbitratge de Consum per solucionar les possibles incidències sense necessitat de litigis judicials, i l’establiment de la renovació del contracte any a any, tant de la seua durada com de les possibles pròrrogues que s’establisquen.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *