El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una proposició no de llei perquè Benidorm siga considerat municipi turístic i puga gaudir dels avantatges que eixe reconeixement suposaria. Aquesta és l’última acció del grup Compromís en aquest sentit, després que el col·lectiu de Benidorm haja arreplegat signatures mitjançant taules informatives i després de crear una petició on line mitjançant la plataforma Change.org, encara activa.

El diputat Joan Baldoví (polseu ací per sentir les seues declaracions) ha presentat aquesta proposició, a instàncies del grup municipal de Compromís perquè siga discutida al Congrés dels diputats. Des de Compromís, com així hem demanat mitjançant recollida de signatures al carrer i online (http://chn.ge/1pQM335), sol·licitem que Benidorm siga considerada legalment com a municipi turístic, ja que actualment no és així.

A més de la modificació de l’article 125 de la Llei d’Hisendes locals en vigor perquè es comptabilitzen les places hoteleres per a ser municipi turístic, cosa que fins ara no està contemplada, es reclama que Benidorm reba amb retroactivitat des de l’aplicació de la llei (2002) els impostos que amb aquest reconeixement obtindria. Concretament el 2% dels impostos recaptats per tabac i hidrocarburs al terme municipal, que en termes econòmics es traduiria aproximadament en un mínim d’un milió d’euros addicionals a l’any, que servirien per a compensar l’alta despesa que la ciutat suporta en servicis com seguretat, neteja, etc.

Donat els avantatges que suposaria aquest reconeixement, Compromís per Benidorm, mitjançant aquesta proposició no de llei, sol•licita al govern d’Espanya que en el menor termini possible, sense esperar a que la llei es renove a partir del pròxim 22 de juliol, que es modifique la llei d’Hisenda Local.

La Llei d’Hisendes Locals va ser aprovada pel Partit Popular en 2002, mentre era també ministre l’actual titular de la cartera d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Des d’aleshores, PP i PSOE han intentat modificar aquest requisit sense cap sort, en topar-se amb l’oposició de l’altre partit, segons qui estigués al govern en cada moment. Les seues disputes estan provocant que a l’actualitat Benidorm no gaudisca de la condició de Municipi Turístic ni dels seus avantatges.

En els últims dies, arran de l’interés i iniciativa de Compromís per Benidorm per solucionar aquesta situació injusta i que la nostra ciutat siga considerada municipi turístic, PSOE i PP han volgut reclamar allò que durant tants anys, mentre estaven un o l’altre al govern de l’Estat o a l’Ajuntament, no han modificat. Esperem que donen suport a la moció de Compromís al Congrés, tant ells com altres partits polítics, perquè Benidorm siga reconegut finalment com allò que és per mèrits propis: la capital del turisme.

________________________________________________________________

Compromís presenta una Proposición no de Ley en el Congreso para que Benidorm sea reconocido como  municipio turístico 

El diputado de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrado una proposición no de ley para que Benidorm sea considerado municipio turístico y pueda disfrutar de las ventajas que ese reconocimiento supondría. Esta es la última acción del grupo Compromís en este sentido, después de que el colectivo de Benidorm haya recogido firmas mediante mesas informatives y despuéss de crear una petición on line mediante la plataforma Change.org, aún activa.

El diputado Joan Baldoví (pulsad aquí para escuchar sus declaraciones) ha presentado esta proposición, a instancies del grupo municipal de Compromís para que sea discutida en el Congreso de los diputados. Desde Compromís, como así hemos pedido mediante recogida de firmes en la calle y online (http://chn.ge/1pQM335 ), solicitamos que Benidorm sea considerada legalmente como municipio turístico, ya que actualmente no es así.

Además de la modificación del artículo 125 de la Ley de Haciendas locales en vigor para que se contabilicen las plazas hoteleras para ser municipio turístico, cosa que hasta ahora no está contemplada, se reclama que Benidorm reciba con retroactividad desde la aplicación de la ley (2002) los impuestos que con este reconocimiento obtendría. Concretamente el 2% de los impuestos recaudados por tabaco e hidrocarburos en el término municipal, lo que en términos económicos se traduciría aproximadamente en un mínimo de un millón de euros adicionales al año, que servirían para compensar el alto gasto que la ciudad soporta en servicios como seguridad, limpieza, etc.

Dado las ventajas que este reconocimiento supondría, Compromís per Benidorm, mediante esta proposición no de ley, solicita al gobierno de España que en el menor plazo posible, sin esperar a que la ley se renueve a partir del próximo 22 de julio que se modifique la Ley de Hacienda Local.

La Ley de Haciendas Locales fue aprovada por el Partido Popular en 2002, siendo también ministro el actual titular de la cartera de Hacienda, Cristóbal Montoro. Desde entonces, PP y PSOE han intentado modificar este requisito sin suerte ninguna, al toparse con la oposición del otro partido, dependiendo de quien estuviese en el gobierno en cada momento. Sus disputas están provocando que en la actualidad Benidorm no goce de la condicion de municipio turístico ni de sus ventajas.

En los últimos días, a raíz del interés e iniciativa de Compromís per Benidorm por solucionar esta situación injusta y que nuestra ciudad sea considerada municipi turístico, PSOE y PP han querido reclamar aquello que durante tantos años, mientras estaban uno u otro en el gobierno del Estado o en el Ayuntamiento, no han modificado. Esperemos que apoyen la moción de Compromís en el Congreso, tanto ellos como otros partidos políticos, para que Benidorm sea reconocido finalmente como lo que es por méritos propios: la capital del turismo.