Dissabte es vota la investidura del pròxim alcalde de Benidorm on prendran possessió com a regidors els nostres dos representants, Josep Bigorra i Juan García. A més, Bigorra presidirà la sessió des de la mesa d’edat, ja que es tracta del membre més jove de la corporació entrant. Durant les últimes setmanes després de les eleccions, molt s’ha especulat i rumorejat sobre el vot de la coalició local i finalment, després d’una reunió de Compromís Los Verdes la nit de dimecres s’ha considerat votar el nostre cap de llista Josep Bigorra com a l’opció més idònia per al futur de la ciutat.

1.740 persones van confiar en Compromís Los Verdes com a una proposta renovadora d’esquerres, valencianista i ecologista als passats comicis i van significar el càstig al govern anterior i la necessitat de canvi mitjançant la creació d’un consistori multicolor. Tenint això en compte, l’opció de donar suport o entrar a formar part d’un govern amb socialistes i liberals, la mala gestió dels quals hem criticat en diferents ocasions, podria trair les confiances dipositades a la coalició local.

Per altra part, la imputació de l’actual alcalde de Benidorm, amb judici a la vista en pocs dies, xoca frontalment amb les línies marcades per la nostra formació política de tolerància zero contra la corrupció, com en diverses ocasions Josep Bigorra ha indicat, referint-se a què no era possible fer pactes antinatura. És cert que hi ha hagut reunions formals únicament bilaterals amb representants del PSOE i s’han contemplat pactes programàtics i de funcionament, però la dependència de múltiples factors, alguns incontrolables, i la falta d’assumpció de responsabilitats immediata, com demanàvem des de Compromís Los Verdes han tingut un major pes.

La creació de govern estables i d’esquerres ha sigut també un punt a considerar. Per desgràcia, les possibles configuracions de majories contemplen partits de la dreta en qualsevol de les opcions. És per això que, tot i que vam conversar amb el PP, perquè el nostre partit no negava cap diàleg, la idiosincràsia d’esquerres de la coalició barrava qualsevol pacte de govern.

Per tot açò, Compromís Los Verdes votarà dissabte el seu candidat Josep Bigorra. Confiem des de l’oposició constructiva en el bon enteniment dels diferents grups per aconseguir el millor per a Benidorm.