La XX Mostra de Teatre a l’Ensenyament, organitzada per la Regidoria d’Educació i anunciada en la programació cultural de maig que confecciona la Regidoria de Cultura, ha canviat la ubicació de la representació del divendres 20 de maig del Saló d’Actes de l’Ajuntament al Aula de Cultura de la Fundació Caixa del Mediterrani perquè una entitat privada havia sol·licitat el Saló d’Actes. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat la decisió presa.

“Com és possible que el govern local canvie l’agenda cultural planificada i publicada per la pròpia regidoria de cultura respecte un acte amb vint edicions d’història organitzat per la pròpia regidoria d’Educació d’acord a la sol·licitud d’una organització privada?”, ha qüestionat Bigorra en roda de premsa. El portaveu, a més a més, ha informat que l’entitat privada no forma part del registre d’associacions de Benidorm, conformat per 218 en total, d’acord amb l’última actualització del registre que data del mes d’abril.

Ressalta també que a dia de hui, el registre del saló d’actes de l’Ajuntament, depenent del departament de Protocol d’Alcaldia, encara té programat l’acte de la mostra de teatre organitzada per Educació, en lloc de la conferència que l’entitat privada finalment hi realitzarà. Per altra part, el programa de Cultura tampoc ha reflectit el canvi i només s’ha avisat de la modificació “sense explicar per què” a les xarxes socials.

Per tot açò ha criticat el criteri dispar entre les diferents regidories i departaments de l’Ajuntament de Benidorm que “només han fet que perjudicar la pròpia agenda cultural de Benidorm i plantejar el dubte de què pot ser variada en funció de les pressions i contactes que algunes entitats privades hi puguen realitzar”.

Bigorra finalment ha destacat la importància de la XX Mostra de Teatre a l’Ensenyament que ha patit alteracions en el seu calendari per estes qüestions. Ha explicat que la mostra inclou associacions de teatre nascudes en instituts de Benidorm i de la comarca. Enguany inclou actuacions este mes de Gaudint Teatre, originada en l’institut de la Nucia; de Tossal Teatre, creada a l’IES Pere Maria Orts i Bosch de la nostra ciutat, i d’Arabí Teatre, iniciada a l’institut del mateix nom de l’Alfàs, que ha sigut l’associació que ha hagut de canviar la ubicació de la seua representació.

Àudio de la roda de premsa: