El portaveu del grup municipal ha criticat que la plantilla del departament d’Intervenció ha disminuït un 30% en els últims anys, cosa que ha provocat problemes per al complet control financer dels expedients, nòmines i contractes, com així ve reflectit en l’últim informe publicat de fiscalització de l’Ajuntament de Benidorm, corresponent a l’any 2013.

“Segons l’informe de fiscalització de l’Ajuntament de Benidorm, és impossible una fiscalització prèvia plena per falta de mitjans personals. Des de Compromís Los Verdes sol·licitem que, per aconseguir uns comptes clars i transparents i totalment fiscalitzats, es dote del personal suficient”, ha assenyalat Bigorra. “Esperem que l’actual govern de la ciutat no repetisca la tendència de reducció de personal del departament d’intervenció com ha passat en anys anteriors”, ha afegit. En eixe sentit, ha explicat que de vint persones que hi havia en Intervenció a l’any 2009, a l’actualitat n’hi ha només catorze, el que suposa un 30% menys de personal fiscalitzador, per la qual cosa sol·licita que hi haja un concurs de reposició de places.

El portaveu de Compromís Los Verdes ha recordat que fins i tot el Pla d’Ajust aprovat en 2012, malgrat les restriccions que té en matèria de plantilla, de forma excepcional considera que per a garantir una correcta comptabilitat municipal, per controlar el dèficit i l’acompliment del mateix Pla i per instaurar un control financer permanent, ratifica la necessitat de dotar de tots els mitjans personals necessaris en este àmbit de fiscalització.

La correcta dotació de personal ajudaria també a la fiscalització dels expedients urbanístics amb rellevància econòmica, necessitat a la que s’ha referit en ocasions la Sindicatura de Comptes. Per tot açò, el portaveu de Compromís Los Verdes registrarà una pregunta per escrit sobre quines són les perspectives de l’actual corporació municipal al respecte.