Bigorra reclama el control dels animals no censats a Benidorm

El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes ha constatat la queixa ciutadana que denuncia l’existència d’una colònia de gats incontrolada en una part de la cala de Benidorm. A la vista que no és l’única població animal no censada de la ciutat que està generant problemes, Josep Bigorra demana un control efectiu tant dels felins, com de les gavines, coloms i esquirols de Benidorm per part del departament de Medi Ambient del consistori.  

Bigorra ha explicat que al carrer Ermita i voltants hi ha un grup aproximat de 40 gats, la majoria femelles, alguns en males condicions de salut, que segons els veïns està portant alguns paràsits, com puces, a esta zona de la cala de Benidorm. “Per evitar un problema d’higiene pública, sol·licitem el control d’esta població felina mitjançant l’esterilització i la vigilància sanitària dels gats, com ocorre en altres poblacions”, ha assenyalat el portaveu.

Esta és una de les queixes sobre animals no censats que el grup Compromís Los Verdes ha rebut per part dels ciutadans. Concretament, d’altres fan referència a què des de fa temps, existeix un gran nombre de coloms que se concentra principalment al Parc d’Elx, a què hi ha un creixement incontrolat dels esquirols cap a la zona de la Cala, i moltes denúncies sobre la penetració de les gavines cada vegada més cap endins de Benidorm. “En este últim cas, no són un ni dos els casos en què les gavines han entrat dins de les cases, amb el perill per a les famílies que hi viuen i per als animals, que suposa”.

Per tots estos motius, el grup municipal ha elevat una sol·licitud al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament en què insta al control de la colònia felina de la Cala i prepararà una moció per sol·licitar la regulació específica dels animals no censats a la ciutat, tants el citats com qualsevol altre que puga produir problemes higiènico-sanitaris.

IMG-20150729-WA0014

Coloms al Parc d’Elx

IMG-20150729-WA0002 IMG-20150729-WA0011

 

Colònia felina a la Cala

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *