Josep Bigorra, portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, reclama el pagament de més de 3 milions d’euros que deuria FCC a l’Ajuntament de Benidorm d’acord amb una auditoria externa sobre la prestació del servici de neteja viària i recollida de residus per part de l’empresa concessionària. Per altra part, ha criticat l’actual aprovació d’una despesa de més d’un milió d’euros per la gestió de la planta de transferència de residus, sense tindre totes les dades que permetrien el càlcul exacte.   

D’acord a l’auditoria externa de Faura-Casas sol·licitada per l’Ajuntament de Benidorm i que data de maig de 2014, de les revisions de preus de 2008 a 2011, FCC hauria cobrat 2.228.067,67€ de més, restaria també l’ingrés per part del consistori de Benidorm de 566.277,27€ corresponent al 0,5% del cànon no cobrat entre 2001 i 2011, i a més, hi hauria un dèficit d’hores de prestació d’hores, equivalent a 626.674,90€. És a dir una xifra superior als 3 milions d’euros.

“Des del grup municipal sol·licitem que es reclamen estes quantitats a l’empresa concessionària de la brossa, ja que entenem pel que ens han indicat els tècnics municipals, que no ha sigut demanat encara, i que suposaria un equilibri amb els comptes entre FCC i l’Ajuntament, beneficiós per a la ciutat”, ha indicat Bigorra.

Per altra part, el portaveu ha explicat que per comissió informativa ha passat una despesa d’1.113.348,25€, de revisió dels preus dels anys 2011 i 2012 de la planta de trasferència de residus, aprovada en 2014 pel consorci supracomarcal corresponent, del qual es dóna ara el vistiplau per part de l’Ajuntament de Benidorm. Bigorra critica que s’haja aprovat esta partida econòmica amb un any de retard sense les dades precises que hagen permés calcular les quantitats de la citada liquidació, com assenyala l’informe de l’àrea municipal d’Enginyeria. “Si l’ajuntament ha d’aprovar una despesa, hem de saber exactament si la quantia és ajustada al valor real, per això hem sol·licitat que la liquidació econòmica vinga abans que l’aprovació i que s’aclarisca exactament si es correspon amb els diners a pagar”, ha subratllat Bigorra.

Tenint tot açò en compte, el portaveu de Compromís Los Verdes planteja certs dubtes per a la renovació o futura concessió de la recollida de residus, el contracte del qual finalitza l’any 2018.