Fa una setmana, la Confederació Hidrogràfica del Xuquer va sancionar l’Ajuntament de Benidorm, juntament amb el col·legi Lope de Vega, per ocupar sense autorització el barranc Barceló. La multa va ascendir a 65.883,33€, s’imposava la reparació de danys i prejudicis causats sobre domini públic hidràulic i l’obligació d’abstindre’s d’ocupar la zona del barranc per qüestions de seguretat. Ara la Confederació torna a multar l’Ajuntament pel Barranc de Foietes.

Concretament, la Confederació ha imposat una nova sanció econòmica per valor de 8.112 euros per ocupar altra vegada sense autorització administrativa sòl de domini hidràulic amb els moviments de aterrament de la zona per a la construcció del futur Parc de Foietes. Segons la notificació de la CHJ, els fets es van constatar el 4 de gener de 2016.

“A la vista de l’informe de la Confederació, l’Ajuntament de Benidorm ha entropessat dos voltes amb la mateixa pedra. És greu que tots els benidormers i les benidormeres paguem vegada rere vegada la falta d’una simple gestió administrativa com és la tramitació d’una ocupació d’un barranc”, ha assenyalat en roda de premsa el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra. El portaveu considera que és una quantia menuda però que s’unix a la produïda fa poc pel barranc Barceló.

A més, per altra part, Bigorra desconeix si s’han presentat les al·legacions que el govern local va anunciar que es farien respecte a l’ocupació del barranc Barceló, quines han sigut i si han realitzat o volien realitzar al respecte de l’informe de la Confederació sobre el barranc de Foietes. “Independentment de la falta d’informació del govern local sobre este tema, quan es tracta d’ocupació del domini hidràulic cal anar molt en compte, especialment si hi haguera perill per tractar-se de zones inundables, com ocorre en el barranc Barceló”, ha indicat.

Per últim, ha recordat que la Confederació també va assenyalar que cabria iniciar procediment sancionador contra el càmping ubicat a l’Avinguda Bernat de Sarrià, que també ocupa la zona del barranc Barceló, i que el grup municipal va alertar abans de l’informe que s’estaven efectuant moviments de terres sense tindre totes les llicències oportunes. “A la vista dels tocs d’atenció de la CHJ, insistim a què es prenguen totes les mesures necessàries sobre estos terrenys”, ha finalitzat.

Àudios de la roda de premsa: 

IMG_20160602_132004