El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat que l’adjudicació dels grans contractes de l’Ajuntament i les modificacions pressupostàries passen per la comissió informativa d’Hisenda per a què les grans accions aprovades pel govern local puguen ser fiscalitzades prèviament pels membres de la corporació municipal. Aquesta petició es realitza des de fa vàries setmanes en comissió informativa i encara no s’ha materialitzat.

Els contractes menors, és a dir, aquells amb un import inferior als 50.000 euros quan es tracta d’obres, o fins als 18.000 euros, quan es tracta d’altres servicis, són informats en la comissió d’Hisenda. Però l’adjudicació dels grans contractes, que superen àmpliament aquestes quantitats, i les modificacions del pressupost local que realitza el govern local no vénen ni com a donar compte per la comissió. Ara, Bigorra demana que almenys s’informe de les mateixes en comissió.

“Costa de creure que les despeses més xicotetes vinguen a la comissió informativa i, per tant, siguen fiscalitzades pels regidors i regidores que en formen part, però que en canvi, quan es tracta de sumes més elevades, no apareguen en comissió d’Hisenda”, ha assenyalat Bigorra.

En eixe sentit, ha recordat que, en el present exercici, el govern local ja ha realitzat tres modificacions pressupostàries per un valor total de 1.116.588,43 euros, de les quals els regidors han tingut accés per la via dels decrets, però no s’han informat en comissió. A més, el regidor ha considerat que la proposta milloraria la fiscalització dels grans expedients que, d’aquesta manera “comptarien amb el vistiplau dels regidors i regidores abans de procedir a les adjudicacions”.

A banda, Bigorra ha insistit en la importància de què passen per la comissió, no únicament per a la corporació municipal, sinó per ser més transparents amb la ciutadania: “La web de l’Ajuntament de Benidorm ha de publicar els ordres del dia i actes de les comissions, per tant, si la seua publicació estiguera al dia, els benidormers i benidormeres també podrien ser coneixedors d’aquest tipus de despeses”.

En eixe sentit, el regidor ha recordat que l’últim índex sobre transparència a les entitats locals que elabora Transparencia Internacional contempla una millora en la nota de l’Ajuntament de Benidorm respecte anys passats, però encara situa l’entitat local en el lloc 93 de 110 ciutats avaluades. Per tots aquests motius, i millorar en fiscalització i transparència, demana que s’atenga la seua sol·licitud.