Josep Pascual: “No volem esperar a que arriben les eleccions per a donar a conèixer les nostres propostes. A partir de setembre donem el tret d’eixida a un calendari programàtic, que mitjançant la participació directa dels veïns i la supervisió tècnica d’experts, finalitzarà amb la redacció d’un document que reflectirà les nostres idees al voltant de Benidorm.

Compromís per Benidorm, la cooperativa política que acull diverses tendències de l’esquerra, el valencianisme i l’ecologisme polític, s’ha marcat el primer trimestre de 2014 com a data clau per acabar d’enllestir un discurs propi, profund i multidisciplinari sobre totes les qüestions que afecten a Benidorm.

Durant la confecció d’aquest programa, es preveuen diverses sessions sectorials per a tractar temes locals de turisme, urbanisme, medi ambient, infraestructures, economia local, cultura, educació, esports, joventut, així com de benestar social, seguretat i participació ciutadana. Les assemblees locals seran el lloc on l’opinió tècnica dels professionals i les propostes dels veïns es debatran conjuntament, a fi de redactar entre tots un document divers, especialitzat i consensuat.

El Portaveu Local, Josep Pascual, destaca el caràcter participatiu i obert del procés.Desaprofitar el capital humà i intel•lectual constantment viu a la societat benidormera, ha sigut un tradicional error dels diferents governs del PSOE-CDL i PP. No ens hem de tancar en despatxos aliens a la ciutadania, perquè d’eixa manera, obviem la veu d’una societat civil que per la seua experiència i dinamisme, arriba a solucions i conclusions que els representants públics, de primera, no poden oferir. ”

Aquesta experiència va en consonància amb el procediment de primàries obertes que Compromís té pensat per a escollir als seus candidats en les properes eleccions. “Hem de substituir les velles i caduques formes de fer política per tal de conferir a la ciutadania la facultat de triar directament els seus representants i decidir de primera mà quines polítiques vol per al seu poble. Convidem així als benidormers i benidormeres a col·laborar en aquest procés i a fer-nos arribar totes les seues iniciatives i propostes.” conclou Josep Pascual.

Benidorm, 9 de setembre de 2013

 ___________________________________________________________________________________________

“Compromís per Benidorm inicia el curso político con la voluntad de realizar un programa participativo y plural

Josep Pascual: “No queremos esperar a que lleguen las elecciones para dar a conocer nuestras propuestas. A partir de septiembre damos comienzo a un calendario programático, que mediante la participación directa de los vecinos y la supervisión técnica de expertos, finalizará con la redacción de un documento que reflejará nuestras ideas en torno a Benidorm.”

Compromís per Benidorm, la cooperativa política que acoge diversas tendencias de la izquierda, el valencianismo y el ecologismo político, se ha marcado el primer trimestre de 2014 como la fecha clave para terminar de preparar un discurso propio, profundo y multidisciplinar sobre todas las cuestiones que afectan a Benidorm.

Durante la confección de este programa, se prevén diversas sesiones sectoriales para tratar temas locales de turismo, urbanismo, medio ambiente, infraestructuras, economía local, cultura, educación, deportes, juventud, así como de bienestar social, seguridad y participación ciudadana. Las asambleas locales serán el lugar donde la opinión técnica de los expertos y las propuestas de los vecinos se debatirán conjuntamente, con la finalidad de redactar entre todos un documento diverso, especializado y consensuado.

El Portavoz Local, Josep Pascual, destaca el carácter participativo y abierto del proceso. “Desaprovechar el capital humano e intelectual constantemente vivo a la sociedad benidormera, ha sido un tradicional error de los diferentes gobiernos del PSOE-CDL y PP. No nos tenemos que cerrar en despachos ajenos a la ciudadanía, porque de esa manera, obviamos la voz de una sociedad civil que por su experiencia y dinamismo, llega a soluciones y conclusiones que los representantes públicos, de primera, no pueden ofrecer.”

Esta experiencia va en consonancia con el procedimiento de primarias abiertas que Compromís tiene pensado para escoger a sus candidatos en las próximas elecciones. “Tenemos que sustituir las viejas y caducas formas de hacer política para conferir a la ciudadanía la facultad de elegir directamente a sus representantes y decidir de primera mano qué políticas quiere para su pueblo. Invitamos así a los benidormeros y benidormeras a colaborar en este proceso y a hacernos llegar todas sus iniciativas y propuestas.” concluye Josep Pascual.

Benidorm, 9 de setembre de 2013