El dia de la dona treballadora, reconegut per Nacions Unides, a nivell internacional, ha de servir per recordar que la dona encara té importants desigualtats i reptes a superar en la nostra societat. Des de Compromís per Benidorm, ens sumem al caràcter reivindicatiu d’aquesta data i per això constituïm Dones amb Compromís a la nostra ciutat.

Entre els principis de Compromís es troba el treball per aconseguir la igualtat real i efectiva de les dones a l’àmbit laboral, social i econòmic. Per aquest motiu, Compromís per Benidorm constitueix Dones amb Compromís per Benidorm com a grup de treball. Mitjançant aquest, volem assolir la implicació tant de les dones i homes que ja integren la coalició com de les ciutadanes que volen lluitar per una societat més justa, sobretot si tenim en compte les últimes amenaces.

Per exemple, a nivell estatal, la dona està patint diverses agressions des del govern del Partit Popular: la reforma laboral, que precaritza les condicions de treball, i la futura llei de l’avortament, que pràcticament deixa el paper decisori de les dones sobre el fetus en mans de diferents metges, a més de reduir els escenaris en què pot avortar de manera legal.

Davant d’aquestes agressions, cal fomentar la participació activa de les dones en la vida pública, i aconseguir l’acompliment efectiu de la Llei d’Igualtat, vigent des de fa anys, per eliminar els obstacles i els prejudicis masclistes.

A més, les retallades econòmiques han influït als casos de violència de gènere, ja que repercuteixen directament en les polítiques de prevenció, de detecció i de tractament d’aquest problema. Fa algunes setmanes, el Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant advertia que en l’actualitat només hi ha un únic lletrat de guàrdia per a les dos comarques de la Marina per atendre els casos de violència sobre la dona. Des de Dones amb Compromís per Benidorm, sol·licitem que es pressione per a què hi haja un advocat per cada partit judicial i les benidormeres tinguen totes les garanties de seguretat del procés.

________________________________________________________________

Compromís per Benidorm crea Dones amb Compromís en la ciudad

El día de la mujer trabajadora, reconocido por Naciones Unidas, a nivel internacional, tiene que servir para recordar que la mujer todavía tiene importantes desigualdades y retos por superar en nuestra sociedad. Des de Compromís per Benidorm, nos sumamos al carácter reivindicativo de esta fecha y por eso constituimos Dones amb Compromís en nuestra ciutat.

Entre los principios de Compromís se encuentra el trabajo para conseguir la igualdad real y efectiva de les mujeres en el ámbito laboral, social y económico. Por este motivo, Compromís per Benidorm constituye Dones amb Compromís per Benidorm como grupo de trabajo. Mediante este, queremos lograr la implicación tanto de las mujeres y hombres que ya integran la coalición como de las ciudadanas que quieren luchar por una sociedad más justa, sobre todo si tenemos en cuenta las últimas amenazas.

Por ejemplo, a nivel estatal, la mujer està sufriendo varias agresiones desde el gobierno del Partido Popular: la reforma laboral, que precariza las condiciones de trebajo, y la futura ley del aborto, que prácticamente deja el papel decisorio de las mujeres sobre el feto en manos de diferentes médicos, además de reducir los escenarios en que puede abortar de manera legal.

Ante estas agressions, hace falta fomentar la participación activa de las mujeres en la vida pública, y conseguir el cumplimiento efectivo de la Ley de Igualdad, vigente desde hace años, para eliminar los obstáculos y los prejuicios machistas.

Además, los recortes económicos han influido en los casos de violencia de género, ya que repercuten directamente en las políticas de prevención, de detección y de tratamiento de este problema. Hace algunas semanas, el Colegio Provincial de Abogados de Alicante advertía que en la actualidad solo hay un único letrado de guardia para las dos comarcas de la Marina para atender los casos de violencia sobre la mujer Desde Dones amb Compromís per Benidorm, solicitamos que se presione para que haya un abogado en cada partido judicial y las benidorminas tengan todas las garantías de seguridad del proceso.