Durant la XXVI Trobada d’Escoles en valencià de la Marina Baixa, celebrada a Orxeta i organitzada per Escola Valenciana, Compromís per Benidorm ha arreplegat signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular per demanar la recuperació d’una televisió i ràdio públiques i en valencià.

Un mínim de 50.000 signatures es necessiten perquè aquesta iniciativa arribe a les Corts valencianes. És per això que Compromís per Benidorm, aprofitant la seua condició de fedatari de la ILP, ha portat plecs de firmes a aquesta cita on precisament es reivindica l’ús de la nostra llengua. Compromís per Benidorm coincideix amb l’opinió d’Escola Valenciana que cal recuperar un espai mediàtic que fomente l’ús del valencià i que permeta el desenvolupament de materials didàctics a les aules. Per aquest motiu, el col·lectiu local realitzarà més accions pròximament per aconseguir signatures a la nostra ciutat.

Pel que fa a la trobada, hem volgut acompanyar els col·legis de Benidorm Mestre Gaspar López, Serra Gelada, Vasco Núñez de Balboa i el Murtal, i l’institut Beatriu Fajardo, a més de nombrosos centres de la comarca, en esta cita de caràcter reivindicatiu tan important, en un moment en què la educació en valencià està amenaçada. Cal recordar que, segons l’informe presentat per Escola Valenciana a principis d’enguany, Benidorm podria perdre fins a 3 línies d’infantil en diferents col·legis públics i fins a 9 unitats educatives a tota la comarca.

Durant la jornada s’ha realitzat diversos tallers i un berenar per als escolars. També hi ha hagut l’actuació dels grups de danses de Sella i Almadrava de la Vila Joiosa i finalment dos concerts en acústic de ‘Desermint’ i ‘Komfusió.

________________________________________________________________

Compromís per Benidorm recoge firmas por una televisión y radio públicas y en valenciano en las Trobades

Durante la “XXVI Trobada d’Escoles en valencià” de la Marina Baixa, celebrada en Orxeta y organizada por Escola Valenciana, Compromís per Benidorm ha recogido firmas para la Iniciativa Legislativa Popular para pedir la recuperación de una televisión y radio públicas y en valenciano.

Un mínimo de 50.000 firmas se necesitan para que esta iniciativa llegue a las Cortes valencianas. Es per este motivo que Compromís per Benidorm, aprovechando su condición de fedatario de la ILP, ha llevado pliegos de firmas a esta cita en la que precisamente se reivindica el uso de la nuestra lengua. Compromís per Benidorm coincide con la opinión de Escola Valenciana que hace falta recuperar un espacio mediático que fomente el uso del valenciano y que permita el desarrollo de materiales didácticos en las aulas. Por este motivo, el colectivo local realizará más acciones próximamente para conseguir firmas en nuetra ciudad.

En lo referente al encuentro de hoy, hemos querido acompanyar a los colegios de Benidorm Mestre Gaspar López, Serra Gelada, Vasco Núñez de Balboa y el Murtal, y al instituto Beatriu Fajardo, además de numerosos centros de la comarca, en esta cita de carácter reivindicativo tan importante, en un momento en que la educación en valenciano está amenazada. Cabe recordar que, según el informe presentado por Escola Valenciana a principios de año, Benidorm podría perder hasta 3 líneas de infantil en diferentes colegios públicos y hasta 9 unidades educativas en toda la comarca.

Durante la jornada se han realizado distintos talleres y una merienda para los escolares. También ha habido la actuación de los grupos de danzes de Sella y de la Almadrava de la Vila Joiosa y finalmente dos conciertos en acústico de ‘Desermint’ y ‘Komfusió’.

IMG-20140531-WA0011 IMG-20140531-WA0012 IMG-20140531-WA0014 IMG-20140531-WA0013