La candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, juntament amb el número 3 de la llista autonòmica per la circumscripció d’Alacant, Josep Nadal, i l’alcaldable de Compromís Los Verdes Benidorm, Josep Bigorra, han encapçalat l’acte central de Compromís a la Marina Baixa en una Casa del Fester plena. Davant de 150 persones també han participat els caps de llista de les localitats de la comarca com són Jaume Llinares (Altea), Kika Marchán (la Vila Joiosa), Pere Saragossa (Finestrat), Josep Saval (Callosa d’en Sarrià), Pep Pastor (la Nucia), Àngela Ferrer (Polop) i Mari Carmen Garrigós (Relleu) i de la integrant de la llista autonòmica per la comarca Imma Orozco.

Mónica Oltra va aprofundir en el moment d’emergència social que pateixen els valencians amb dades tan contundents com que 1 de cada 3 valencians es troba en una situació de pobresa i que 4 de cada 10 xiquets tenen aquest mateix problema. Per això va insistir que Compromís aposta per la creació de menjadors escolars i que hi haja escoles infantils públiques de 0 a 3 anys, entre altres mesures.

IMG-20150511-WA0046També va recalcar que Compromís fa temps que proposa mesures en este sentit i va recordar que tant el PP com al seu dia la que era diputada popular, Gema Amor, van votar en contra. “Poc amor tenia pels xiquets i pels pobres quan, com a diputada autonòmica, votava en contra de les meues propostes en esta matèria», va recordar Mónica Oltra. “Ara va d’alternativa però en eixe moment només em deia: ‘Vostè és una demagoga senyora Oltra’”, va assenyalar.

Per la seua banda, Josep Nadal també ha insistit a “fer front a l’emergència social i democràtica” valenciana. A més, ha reivindicat Compromís com l’únic partit que defensa els interessos de les dos Marines de forma conjunta i que pot impulsar un pla de rescat per a les persones que es troben a l’atur.

IMG-20150511-WA0048Per la seua part, Bigorra ha recordat la figura de Pere Maria Orts i la reflexió de l’il·lustre historiador de Benidorm sobre la desafecció dels ciutadans de la política perquè la gent realment vàlida no s’hi dedica. En eixe sentit, va carregar contra alguns candidats d’altres partits. Va recordar que l’actual alcalde i candidat socialista està imputat per malversació, prevaricació i tràfic d’influències per “enxufar” a 43 persones. De Gemma Amor, la gestió dels Liberals al Palau d’Esports o d’ella mateixa en Escena Urbana, i del Partit Popular, la mala gestió demostrada amb els barracons de l’IES Pere Maria Orts i Bosch, la negativa del conseller de sanitat a ampliar l’Hospital Comarcal o a realitzar el promés centre de salut d’Imalsa-Els Tolls, o la falta de voluntat per acabar el Centre Cultural.

“Jo confie en la gent que treballa, com Compromís Los Verdes, que durant molt de temps ha estat treballant i continuarà treballant per Benidorm”, va subratllar. I va destacar accions com la neteja de la cala del Ti Ximo o de la Creu, les iniciatives polítiques per declarar Benidorm com a Municipi Turístic i les propostes de caràcter social presentades a l’Ajuntament, que “no han sigut ni tan sols debatutes perquè l’alcalde del Sí-Sí sempre ens ha dit No-No”.

IMG-20150511-WA0053 IMG-20150512-WA0002