El grup municipal Compromís Los Verdes ha presentat en registre una sol·licitud dirigida a l’alcaldia perquè es retiren les paradetes informativo-publicitàries de l’entrada del Parc d’Elx. S’al·lega que, a més de l’impediment de pas que suposa per als vianants, que no es té constància des del departament de Seguretat i Mobilitat, ni des d’altres departaments del permís necessari per ocupar esta zona de la via pública.

Compromís Los Verdes ha demanat en diverses ocasions la retirada de les paradetes publicitàries que ocupen el Parc d’Elx. L’última vegada, el passat 5 de juny, per recordar a l’anterior alcalde, Agustín Navarro, el compromís electoral que havia realitzat de retirar-les. En esta ocasió, el portaveu del grup, Josep Bigorra, ha insistit en la qüestió presentat un escrit adreçat a l’alcaldia. “Hem comprovat que tot i que s’ha retirat una de les paradetes, encara en queden i estan ocupant la vorera del parc d’Elx, sembla que sense que hi haja constància del departament de Seguretat i Mobilitat, que és qui s’encarrega de donar els permisos, d’acord amb les ordenances municipals”, ha assenyalat Bigorra.

En el document de sol·licitud de retirada d’estos stands, també es remarca que altres departaments de l’Ajuntament com Comerç, que registra paradetes de caràcter comercial, o Turisme, més relacionat amb l’activitat que es publicita, tampoc han gestionat cap permís en este sentit. Per tant, es desconeix qui ha concedit el permís o el temps que poden estar ubicats en esta zona. Per la seua banda, Juan García, número dos de la coalició espera que en altres ocasions qualsevol sol·licitud tinga els permisos oportuns i que, en el cas d’optar a zones tan concorregudes com esta, s’òbriga el procés a altres empreses en igualtat de condicions.

Davant d’esta situació anòmala i donat que Compromís Los Verdes entén que les zones d’esbarjo i ús per a vianants han d’anar dirigides per a l’utilització dels benidormers i benidormeres i no enfocades cap a un ús publicitari, s’espera que siga atesa la petició.