El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat en roda de premsa que es cobre el deute que l’empresa concessionària de mobiliari urbà, IMPURSA, té amb l’Ajuntament de Benidorm des de l’inici del contracte en vigor. A més, ha demanat un aclariment sobre per què, tot i haver un protocol de sol·licitud de treballs en este àmbit coordinat per la Direcció Facultativa del consistori, en el primer semestre de 2015 s’ha contractat de manera irregular.

Des que en octubre de 2008 se signara el contracte entre l’Ajuntament i IMPURSA per a la gestió de la instal·lació, conservació i manteniment del mobiliari urbà i s’establira un cànon fixe de 203.000€ i un altre variable, no s’ha cobrat a la concessionària. En desembre de 2014 s’emplaça a la creació de la Direcció Facultativa, contemplada ja en el plec de condicions, per la qual han de passar totes les sol·licituds, i a què comunique quina és la quantitat de diners, entre cànon i treballs facturats, que realment es deu. En eixe mateix mes, informa que entre 2008 i 2014 IMPURSA deu 32.491,54€ a l’Ajuntament de Benidorm, sempre d’acord a informes del consistori, que ningú ha demanat fins el moment.

Posteriorment, a data de juny de 2015, la Direcció Facultativa emet altre informe en el qual s’indica que la concessionària deu 66.914,57€ dels primers 6 mesos d’enguany a l’Ajuntament, que també és podrien demanar ja, perquè el pagament ha de ser trimestral. El mateix informe assenyala que l’Ajuntament ha facturat treballs a IMPURSA per valor de 22.806,45€, per tant a pagar a l’empresa, sense seguir els tràmits habituals, és a dir, sense passar per la Direcció Facultativa que ha de valorar la necessitat o no dels treballs, així com el pressupost.

Tenint tot això en compte, Bigorra es pregunta a què espera el govern local per demanar la quantitat que IMPURSA deu: “Entre 2008 i el primer semestre de 2015 la concessionària hauria de pagar a l’Ajuntament un total de 76.589,66€, diners que des del nostre grup no entenem per què no es reclamen ja”.

Per altra part, considera que, si hi ha uns tràmits establerts per sol·licitar la instal·lació del mobiliari urbà, “no es comprén per què més de 22.000€ d’enguany no van seguir estos tràmits”. I per últim demana, a més del pagament del deute, que en qualsevol comanda de mobiliari urbà se seguisquen els processos marcats, “sense saltar-se la Direcció Facultativa, com així sembla que ha passat en el primer semestre de 2015”.

Àudios de la roda de premsa: