El local que hauria d’albergar el Museu Arqueològic de Benidorm porta més de 20 anys cedit a l’Ajuntament, però sense ser escripturat en el registre. Esta irregularitat administrativa fa que hi hagen hagut problemes amb diferents empreses, que el Museu estiga tancat des de fa temps i que l’Ajuntament no puga donar ús a esta ubicació. El portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, sol·licita que es regularitze esta situació perquè els veïns i veïnes de la Cala puguen disposar d’este lloc.

Bigorra ha explicat en roda de premsa que l’any 1993 es va aprovar al ple de Benidorm la cessió del local per part de MontBenidorm S.A. a la ciutat  però que no va quedar constància ni en el Registre de la propietat ni es va procedir a signar cap escriptura de cessió al respecte. “En canvi, el local inicialment destinat a Museu Arqueològic es va destinar a ser, per una part, seu de l’associació de veïns i per altra part, seu d’una organització italiana, sense cap escrit que certifique este nou ús”, ha assenyalat el portaveu.

Al mateix temps, es produïxen diferents canvis en la titularitat de MontBenidorm S.A. i finalment l’empresa Teysecom es queda amb els seus béns. En vore que l’Ajuntament no ha procedit al registre del local, com hauria d’haver fet, la citada empresa l’inscriu al Registre de la Propietat i demana en 2011 via recurs contenciós administratiu a l’Ajuntament que deixe lliure esta propietat. Dos anys després, en 2013, el tribunal falla a favor de Benidorm, considerant que la cessió es va realitzar tot i no estar formalitzada correctament.

“És sorprenent que l’Ajuntament de Benidorm porte anys sense escripturar una cessió i és indignant que eixa falta d’acció impedisca disposar a l’actualitat d’un local que pertany al patrimoni dels benidormers i benidormeres. No volem més casos com l’edifici ‘Karola’ que eternitzen la seua cessió”, ha indicat.

El portaveu reclama que es formalitze d’una vegada i per complet esta cessió, així com acordar els seus usos per poder destinar el local al que més necessite la ciutat en estos moments, i especialment, els veïns i veïnes de la Cala de Benidorm.

Àudio de la roda de premsa: