El bullying o assetjament escolar té greus conseqüències per a la salut física i psíquica de las víctimes i necessita de la màxima implicació social, educativa i també institucional. És per això que el grup municipal plateja per al pròxim ple ordinari una moció per prevenir i intervenir contra esta pràctica des de l’Ajuntament de Benidorm, amb la col·laboració de centres educatius, famílies, alumnes i APA’s.

“La prevenció d’esta xacra forma part de la lluita per la igualtat que han d’impulsar els poders públics, com es treballa contra altres desigualtats; com el masclisme, la xenofòbia, la lgtbfòbia o el racisme”, ha assenyalat el portaveu del grup municipal, Josep Bigorra. Ha subratllat que correspon als poders públics, a la comunitat educativa i als pares i mares, intervindre front a aquests fenòmens. “En el cas de l’Ajuntament de Benidorm creiem que han de tindre un paper de prevenció que siga complementari dels protocols actuals o futurs perquè lamentablement els casos de bullying augmenten i les conseqüències són fins i tot mortals en alguns casos”, ha indicat.

Concretament, la moció insta a què l’Ajuntament de Benidorm tinga una intervenció complementària en la prevenció de l’assetjament escolar, com l’organització durant el curs d’activitats de divulgació i de formació (seminaris, jornades, etc.) dirigides a professors, famílies i alumnes; la realització d’una campanya de sensibilització dirigida a la comunitat escolar i a la població en general, i el disseny del Pla Integral de Prevenció de l’Assetjament Escolar.

Així mateix, la proposta també demana que s’estudie la possibilitat de posar en marxa un servei d’assessorament especialitzat destinat a prestar atenció i orientació a les víctimes, i que s’inste els representants municipals dels Consells Escolars a presentar un informe anual davant la Corporació municipal amb totes les incidències detectades en relació en l’assetjament escolar, així com com les mesures adoptades, i noves propostes d’intervenció, amb la col·laboració dels centres educatius i de les APA’s.

De moment, la moció ha passat per comissió informativa este dilluns i ha tingut només el suport de Liberales a més, del grup de Compromís Los Verdes. “Esperem que hi haja més suports el dia del ple, ja que des del nostre grup considerem que l’Ajuntament ha de ser un protagonista actiu en la prevenció d’estos problemes i fer-ho amb la máxima col·laboració amb pares, mares, alumnes, professors i professores”, ha finalitzat Bigorra.