El director general de Comerç de la Generalitat, Natxo Costa, s’ha reunit amb el president de l’Associació de Comerciants Independents de Benidorm (AICO), Raúl Parra, per visitar diverses zones comercials de la ciutat, conéixer de primera mà els terrenys on es pretén realitzar el nou mercadet i tractar diversos temes sobre el comerç de la ciutat. A la reunió va assistir el portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra.

Segons ha afirmat el director general de comerç “Benidorm és una gran plaça turística, a la que els comerciants tenen gran interès”. Costa ha subratllat que el model de la Generalitat és el de “potenciar el comerç local, de proximitat i que les marques grans s’instal·len en zones urbanes, no fora de la ciutat”. Costa ha pogut comprovar de primerà mà com treballen els comerciants del Mercat municipal, que també han traslladat les seues queixes i preocupacions, i dels botiguers d’algunes tendes del carrer Gambo i del Passeig de la Carretera.

D’altra banda, sobre el mercadet que pretén implantar-se, Costa considera que el marc legal actual no és el que més l’agrada, però que cal ser respectuós amb la legalitat actual. Així mateix ha assegurat que examinarà esta activitat escrupolosament i anuncia que en un futur, mitjançant la nova Llei de Comerç Sostenible, no serà tan fàcil implantar mercadets d’este tipus amb estes característiques.

Per la seua part, AICO ha mostrat el seu agraïment a la sensibilitat que ha demostrat el  director general obrint futures línies de col·laboració per al sector comercial de Benidorm. També ha volgut manifestar que Costa ha expressat el seu suport a a la línia d’actuació que des de la Junta Directiva d’AICO s’està realitzant, que no és altra que la de potenciar el comerç urbà.

Finalment, Josep Bigorra, ha agraït la invitació a AICO a acompanyar-los en esta visita i ha incidit en què es té molt present la defensa del comerç local per part de Compromís Los Verdes i que encara no s’ha facilitat l’expedient de lesivitat sobre el mercadet, malgrat que ha preguntat pel mateix en diferents comissions informatives al govern local de Benidorm.

(foto: AICO)