Durant el ple ordinari d’abril, celebrat dilluns 25 d’abril, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va formular diverses preguntes i precs. Les més destacades eren les referents a conéixer les possibles ajudes o col·laboració que l’Ajuntament de Benidom està prestant a les víctimes del terratrèmol d’Equador. I, en el cas de què no fóra així, que es donara esta ajuda, en col·laboració amb la Generalitat, les ONGs i l'”Asociación de Ecuatorianos Residentes en Benidorm” (ASPERB). A més, durant el ple, es van aprovar dos de les cinc mocions presentades, sent el grup amb més mocions registrades este mes. 

A les postrimeries de la sessió plenària, passant quasi desapercebudes, els grups municipals poden formular preguntes. Josep Bigorra va realitzar-ne algunes, entre les que destaquen les referents al recent terratrèmol d’Equador. Concretament, es volia saber si l’Ajuntament s’havia posat en contacte amb la Generalitat, administració organitzadora de les ajudes, o amb entitats col·laboradores, per canalitzar l’ajuda i si Benidorm aportaria o no algun tipus de col·laboració. I, en cas de no ser així, s’instava a què, posant-se en contacte amb ASPERB i amb l’administració valenciana, que es canalitzara esta ajuda.

El portaveu del partit de govern, González de Zárate, va informar que veritablement sí que s’havien reunit amb la Generalitat el passat divendres per assistir en el possible des de Benidorm. Va contestar arran d’una moció extraordinària presentada pel grup socialista formulada en idèntic sentit a les preguntes del nostre grup municipal i que va resultar aprovada.

A més, el portaveu Josep Bigorra també va preguntar per quan pensa convocar procés d’adjudicació del contracte de Parcs i Jardins, prorrogat des de setembre de l’any passat. La regidora d’Hisenda, Caselles, en un punt anterior de l’ordre del dia, va assenyalar que es realitzaria en maig o en juny. “No podem estar esperant eternament perquè hi ha parcs a dia de hui fora del contracte anterior ni podem pagar eternament de més a una empresa que duu vuit mesos de pròrroga”, va criticar Bigorra. Així mateix, també es va sol·licitar quan començaran els horts urbans, anunciats en el mes d’octubre de l’any passat que s’ubicarien al costat del carrer Itàlia.

Mocions del grup municipal

Respecte a les cinc mocions presentades pel grup municipal, les dos presentades pel portaveu adjunt, Juan García, no van prosperar. La referida a col·locar una imatge de la Mare de Déu al saló de plens, que no comptava amb el suport de Compromís, va ser retirada de l’ordre del dia pel vot majoritari dels grups municipals. I la que pretenia crear una comissió per reglamentar les festes de Benidorm, va rebre més vots en contra que a favor i no va prosperar.

Tampoc va eixir endavant la proposta d’introduir clàusules socials en la contractació municipal, feta per Josep Bigorra, pel vot en contra del PP (tot i que durant el ple va dir que s’abstindria). En canvi, sí que van prosperar dos mocions també presentades pel portaveu del grup municipal, una, per realitzar campanyes de conscienciació i de substitució de bosses de plàstic en els comerços en col·laboració amb AICO i altres comerços, i d’altra, per donar compliment a la moció de ciutat antidesnonaments de la ciutat de Benidorm.