El grup municipal Compromís Los Verdes ha expressat en comissió informativa extraordinària de règim interior el seu vot en contra de prorrogar l’actual contracte de la gestió d’aigua potable i clavegueram, com així figurava en la proposta del govern local del PP.

Tot i que el contracte finalitza en juliol de 2017, el conveni contempla una clàusula per la qual si no es diu res a l’empresa adjudicatària un any abans de l’acabament, es prorrogaria de forma automàtica. Segons l’informe jurídic, a nivell legal, no és possible l’acord tàcit sinó la comunicació de la pròrroga o de la no-pròrroga. “El govern actual considera que el millor per a Benidorm és que continue per deu anys més la mateixa empresa que porta anys i anys la gestió de l’aigua potable amb les mateixes condicions, sense haver valorat prèviament ni el compliment del contracte actual; ni si cap una municipalització del servici, informe pertinent segons el Pla d’Ajust, ni la valoració econòmica del que això suposaria. Amb tot això nosaltres ho tenim ben clar: no a la pròrroga del contracte”, ha subratllat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Josep Bigorra.

A més, el portaveu ha indicat que l’informe del departament d’Intervenció posa peròs a qualsevol pròrroga al respecte: en primer lloc, perquè caldria  quantificar prèviament les inversions realitzades per l’empresa actual i la compensació econòmica de les amortitzacions del servici; en segon lloc, perquè caldria determinar també les futures inversions necessàries. “Estes qüestions suposarien en qualsevol cas una modificació del contracte, per evitar que la ciutat de Benidorm perda diners i beneficis, cosa que succeiria amb la pròrroga automàtica. Perquè Benidorm guanyaria més inversions amb un concurs obert que amb una pròrroga de l’actual conveni”.

Bigorra també ha ressaltat que la pròrroga xocaria amb la possibilitat d’obrir el procés a la lliure competència, cosa que assenyalen les directives europees, perquè més empreses pogueren presentar-se a concurs. Per altra part, ha valorat la possibilitat de què siga un consorci mixt entre l’Ajuntament i una empresa la que explote en un futur el servici. “El govern local creu que la pròrroga és necessària perquè d’ací un anys es cree eixe consorci mixt, però en cap lloc dels seus acords de la proposta apareix. En qualsevol cas, la valoració de si el servici el gestiona l’Ajuntament, una empresa o ambdós parts es pot decidir després de comunicar que no es prorroga el contracte durant tot l’any que té la concessió per finalitzar el servici, amb l’emissió de tots els informes oportuns respecte a totes les possibilitats que hi ha damunt damunt la taula i no ara, que es pretén pràcticament signar un xec en blanc”, ha indicat.