El passat divendres va tindre lloc a Casa del Fester una interessant xarrada informativa sobre la Carta Social Europea i les implicacions que té esta en les nostres vides. Organitzada per Red Solidaria Europea, Marea Básica i Compromís per Benidorm, al voltant de 30 assistents van escoltar les explicacions de la catedràtica en Dret i integrant de la xarxa europea d’este document, Daría Terrádez, i la informació sobre la campanya que està portant a terme Marea Básica, en paraules d’un representant d’este moviment, Jorge Martín.

Terrádez va indicar que Espanya va ratificar la primera Carta Social, elaborada en els anys 60, però mai va ratificar la versió revisada, de 1996, que té una sèrie de drets i demandes que no són recollides com a drets de tots i de totes. Per això, creu essencial la seua ratificació, cosa que des d’alguns partits, com Compromís-Equo o el PNB, s’ha intentat en el Congrés, amb l’oposició frontal del PP.

Per la seua part, Martín va explicar que tothom té dret a aconseguir els seus drets que estan recollits en la Carta Social que va ratificar Espanya, com per exemple un salari mínim digne, protestant davant dels tribunals. Així va explicar l’existència de diferents accions judicials a l’Estat, amb èxit, en este sentit.

Ambdós van coincidir en què l’important és donar a conéixer la Carta Social Europea, document del Consell d’Europa, perquè la gent siga conscients dels seus drets i els puga reclamar.

Més informació: https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=090000168047e013

IMG-20160701-WA0005