El pròxim any la Generalitat implementarà un sistema informàtic de mapejat interactiu, el que es denomina SIG (Sistema d’Informació Geogràfica), en què es trobaran diferents recursos socials referents a joves, depenents o a víctimes de violència de gènere. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va sol·licitar per escrit que s’estudie la creació d’un conveni o acord de gestió amb la Generalitat per utilitzar aquest futur SIG i que a més la col·laboració d’ambdues administracions permeta incorporar altres recursos també interessants per a Benidorm.

“La nostra proposta es basa en aprofitar els recursos que ens vindran des de l’administració autonòmica en 2017 i fer-los propis en la gestió local de Benidorm, sense que això supose cap cost per a les arques públiques, i a més ampliant les prestacions que donaria amb qüestions pròpies de la ciutat”, ha assenyalat Bigorra. Es referix així a què, a més de les residències o centres per a dones víctimes de violència, dependents, immigrants o joves que està previst incorporar en el SIG, també s’incloguen altres tipus d’informacions de caire turístic, com ara les banderes blaves, diferents instal·lacions, o els punts de transport, per millorar el servei d’informació de l’Ajuntament.

A més, el portaveu ha recordat que l’adhesió a este sistema permetria a l’Ajuntament donar compliment a alguns plecs de condicions que el consideren, com la gestió informatitzada de l’inventari del mobiliari urbà dins del contracte respectiu, o implantar les directrius de Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que preveu la seua creació per confeccionar un llistat d’espais, edificis i mitjans de transport públics i així desenvolupar el Pla d’Accessibilitat.

“L’adhesió al SIG potenciaria tant el funcionament intern de l’administració com l’atenció i el servei als ciutadans, com així ocorre en els Ajuntaments d’Elx o Castelló que tenen un SIG municipal des de fa temps, on qualsevol persona pot consultar fent un clic els seus centres educatius o socials o punts d’interés de la ciutat”, ha afegit. “Esperem que la nostra proposta d’adhesió al sistema que oferirà la Generalitat tinga efecte i que, més endavant, l’Ajuntament de Benidorm puga disposar del seu propi sistema municipal”, ha apuntat.

El sistema d’informació geogràfica (SIG) és un conjunt d’eines informàtiques que permeten l’organització, emmagatzematge, manipulació, anàlisi i modelització de grans quantitats de dades procedents del món real que estan vinculats a una referència espacial, facilitant la incorporació d’aspectes socials-culturals, econòmics i ambientals que condueixen a la presa de decisions d’una manera més eficaç i que faciliten la informació per a la ciutadania.