La setmana passada, el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Vedes, Josep Bigorra, va demanar en comissió d’Hisenda que s’informara sobre les propostes presentades als pressupostos participatius. Hui dilluns ha reiterat la mateixa petició en idèntica comissió i tampoc ha obtingut una resposta. En canvi a la roda de premsa posterior, convocada per la regidoria de Participació Ciutadana, sí que s’ha facilitat la informació que demanava el regidor.

“¿Quina és la funció de la regidora de Participació Ciutadana si no és capaç de contestar en les comissions informatives sobre els pressupostos participatius de 2017 i el nostre grup municipal ha d’assistir a la roda de premsa per assabentar-se, per boca dels membres del Consell Veïnal, d’esta informació?”, ha criticat Bigorra.

El portaveu creu inadmissible conéixer que s’han presentat 98 propostes ciutadanes o els temes principals sol·licitats (creació d’un alberg o menjador social, millores en l’accessibilitat, actuacions en parcs, asfaltats i enllumenat) gràcies a la premsa. “Els grups municipals, com el nostre, tenim unes vies d’informació i participació, com són les comissions informatives. La regidora de participació ciutadana, fent gala o a una falta de transparència o una deixadesa de les seues funcions, ha preferit que ens assabentem dels pròxims pressupostos participatius de Benidorm per la premsa”, ha subratllat. Bigorra considera que últimament el govern del local del PP preferix informar en primer lloc als mitjans de comunicació que consultar als regidors i regidores, i ha posat com a exemple que es va advertir abans a la premsa de la celebració del ple extraordinari sobre la desestimació del recurs de reposició de l’empresa del Palau d’Esports l’Illa de Benidorm.

A més, el regidor ha recordat que en ja ens els pressupostos participatius d’enguany no es va donar la informació de les propostes ni de la seua viabilitat fins l’aprovació final dels pressupostos locals, tot i que s’havien demanat des del grup municipal en nombroses ocasions.

“Si a la falta de transparencia sumem que el Consell de Ciutat, la creació del qual va ser aprovada en el ple de novembre mitjançant una moció nostra, que implicaria diversos sectors de Benidorm en els assumptes de la ciutat, encara no té visos d’inici, tot i que preguntem sovint a l’equip de govern per la seua data de creació, dóna com a resultat que el PP no té cap interés en ampliar la participació ciutadana al conjunt de la població de Benidorm”, ha conclòs.