La regidora socialista, Cristina Escoda, juntament amb la portaveu del grup municipal Liberales, Gema Amor; i el portaveu del grup municipal Compromís-Los Verdes, Josep Bigorra, han comparegut en roda de premsa per exigir a l’equip de Govern del PP que redacte com més prompte possible les bases que han de regir la contractació d’un agent d’igualtat i no perdre així una subvenció de 25.000 euros atorgada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquests tres grups polítics han reclamat l’inici d’aquest procés de contractació després de quedar-se sobre la taula, en el ple de dilluns passat, una proposta de Liberales, esmenada per Compromís, per garantir el manteniment del servei que presta a la ciutat Infodona. Un servei d’atenció personalitzada a la dona i grups de dones.

El regidor de Compromís ha assenyalat que “la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives porta informant des de novembre a tots els ajuntaments, inclòs el de Benidorm, i hem conegut que la Conselleria va enviar durant el mes de gener, abans del ple, un informe a tots les administracions locals pel qual es dissipen tots els dubtes sobre la contractació de l’agent d’igualtat”. Concretament es refereix al fet que l’informe indica que es pot contractar i posteriorment demanar la subvenció a la Generalitat, que aquesta contractació ha d’estar recollida en el Pressupost local de 2017 i que no afectaria a la Relació de Llocs de Treball, ja que és de caràcter temporal, i per tant no hi hauria cap problema de recursos humans.

Tenint en compte això, el portaveu de Compromís Los Verdes ha criticat que el govern local s’escudara a demanar més informes per deixar el punt sobre la taula en el ple “quan ja disposava d’ells per part de la Generalitat”. A més ha indicat que ha reiterat durant setmanes en diferents comissions informatives l’informe pendent del departament de Personal de l’Ajuntament al respecte, cosa que no s’ha elaborat ni donat als grups municipals. Així Bigorra considera que “el que passa realment és que l’Ajuntament de Benidorm no vol acollir-se a aquest subvenció i convocar la plaça corresponent d’agent d’igualtat, com ja han fet altres governs locals, com el del Campello”.

Així Bigorra va assenyalar que en cas que el Govern no actue abans de la celebració del pròxim ple, “presentaran una moció conjunta entre PSOE-Compromís i Liberales per garantir l’estabilitat de la prestació dels serveis d’Infodona, així com l’assessorament jurídic i psicològic a les víctimes d’aquesta tremenda xacra social”

Àudio de la roda de premsa: