Segons el govern local, en resposta a una pregunta del regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, a Benidorm hi ha dos parcs canins i dos en projecte. Després de comprovar les ubicacions dels parcs existents, Bigorra ha constatat que només n’hi ha un i poc condicionat. I sobre els parcs projectats, el regidor dubta que puga instal·lar-se en una de les vies “perquè no hi ha espai físic on ubicar-se”. Per tot açò, el regidor demana que “almenys hi haja els parcs canins que el govern afirma que existeixen, que es condicione l’únic existent i que s’estudie ampliar els projectats”.

Només al final del carrer Itàlia. Eixe és l’únic parc caní de Benidorm com ha pogut comprovar Josep Bigorra i les condicions, al seu parer, podrien ser millors: “Tot i que està perfectament senyalitzat com arribar-hi, és un descampat amb tres bancs no ancorats a terra, amb papereres, sí, però sense dispensadors de bosses de plàstic per a agafar les deposicions dels gossos; caldria millorar-lo en benefici dels seus usuaris”.

A banda, ni rastre del que hauria d’haver a la zona de la Cala, segons la resposta del Departament d’Escena Urbana. A més, en l’escrit de contestació no deixa clar quin és el seu emplaçament, atés que contesta “carrer de la Cala (junt al Centre de Salut)” i ambdues localitzacions no es corresponen (el Centre de Salut de la Cala es troba a l’avinguda de Benissa). “En qualsevol cas hem comprovat els dos possibles llocs on hauria d’estar i no està en cap dels dos parcs, ni al carrer de la Cala ni junt al Centre de Salut; és a dir, el govern local se n’ha inventat un parc caní”, ha indicat Bigorra. És més, al parc situat davant del centre sanitari, es prohibeix expressament que els gossos defequen a l’àrea.

I al respecte dels parcs projectats, un anirà al Parc de Foietes i altre, segons la resposta del govern local, s’ubicaria a l’Avinguda Zamora, cosa que posar en dubte el portaveu: “He recorregut de punta a punta l’avinguda i no hi ha espai físic per al suposat projecte de parc caní; caldria llevar en qualsevol cas terreny a les instal·lacions esportives, al pàrquing o a les propietats privades que allí es troben”. Contrasta a més, amb la proximitat del parc del Racó que no deixa entrar els gossos, però que sí que tindria espai per ubicar un parc caní.

“Siga com siga, actualment hi ha una carència a Benidorm de zones d’esbarjo i socialització per als gossos com són els parcs canins, per això demanem que almenys s’habiliten en les zones que haurien d’existir, segons el govern local, que es condicione millor l’únic existent, que s’estudie la ubicació dels projectats i que es vetle per tal d’ampliar-los a altres punts de la ciutat, al voltant dels parcs i jardins existents, que habitualment és on van els propietaris i propietaris dels gossos, malgrat no tindre un espai habilitat”, ha conclòs el portaveu.