Entre les al·legacions que el grup municipal ha presentat al llibre quart de l’ordenança de Medi Ambient, dedicat als animals, es troba l’eliminació de l’exclusió dels espectacles taurins entre les pràctiques prohibides per l’Ajuntament per patiment dels animals. És a dir, que en cas d’acceptar aquesta al·legació, les celebracions relacionades amb els bous no podrien practicar-se a Benidorm per considerar que poden ocasionar-los patiment com passa amb qualsevol altre tipus d’animal a la ciutat.

“Queda prohibit amb caràcter general i respecte a tots els animals […] utilitzar-los en espectacles, baralles i altres activitats si això pot ocasionar-los patiments o sotmetre’ls a condicions antinaturals, amb exclusió dels espectacles objecte de reglamentació específica, com la festa dels bous”. Així resa l’article 147.1 lletra f del llibre quatre de l’Ordenança de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benidorm, que és el que vol canviar Compromís Los Verdes. Concretament es pretén eliminar l’exclusió dels espectacles taurins d’aquest tipus de prohibicions. Per al regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, “tant de patiment sofreix les vexacions patides recentment per un gat a la zona del Racó com els bous quan se celebren corregudes”.

A més, ha indicat que “a Benidorm cada vegada hi ha menys públic que assisteix a aquests espectacles i cada vegada hi ha més mobilitzacions a favor del respecte d’aquests animals”. Per això sol·licita que es considere convenientment l’al·legació plantejada, tot i que creu que hi haurà reticències per part del govern local i alguns grups municipals.

Per altra part, altres esmenes presentades busquen la certificació de què els circs de la ciutat no empren animals en els seues espectacles, com ja ocorre en algunes instal·lacions de la ciutat d’aquest tipus, o l’eliminació de la sanció i prohibició d’aquella gent que done de menjar als animals, deixant la prohibició per depositar aliments en la via pública. “Entenem que la col·locació de pinsos o altres menjars en terra pot embrutar la ciutat i afectar l’Escena Urbana, però considerem que el fet de donar aliment als animals de manera puntual no pot ser sancionable”, va explicar Bigorra.

A més, el grup municipal també al·lega perquè l’ordenança incorpore que l’Ajuntament puga controlar la població dels animals no censats, com gavines, gats o coloms, sense que això comporte l’eliminació dels exemplars, tal com va ser aprovat pel ple en 2015, a instàncies d’una moció del propi grup i que s’està duent a terme, amb retard, en els primers mesos d’enguany.

Totes aquestes esmenes, a més de les realitzades en llibres anteriors de l’Ordenaça de Medi Ambient, es tractaran en una reunió que se celebrarà demà dijous, a més de l’adjudicació dels horts urbans.