Davant el rumor de què el debat de pressupostos de Benidorm per a 2017 siga ajornat i no es realitze el dia 27 de febrer, com s’havia compromés l’alcalde de la ciutat, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, reclama al govern local que aporte tota la documentació necessària sobre els comptes municipals que encara falta perquè el debat de pressupostos no es retarde al mes següent.

“Fa poc més d’una setmana l’alcalde va dir que el ple de pressupostos coincidiria amb el ple ordinari el 27 de febrer i ara sembla que hi ha dubtes que se celebre aquest mes. Des del nostre grup municipal considerem que ha de complir la seua paraula, aportar tota la documentació que encara ens falta sobre els comptes, i no retardar més el debat pressupostari”, ha assenyalat Bigorra.

El portaveu es referix a la Junta de Portaveus del 14 de febrer en què l’alcalde va anunciar el debat de pressupostos per a l’últim dilluns del mes. En eixa reunió, Bigorra va expressar la voluntat de no fer-lo coincidir amb el ple ordinari, avançant-se la data del plenari de pressupostos o fer-la a l’endemà, “però l’alcalde va certificar que seria el 27 de febrer”.

Sobre la documentació dels comptes públics que el govern local ha facilitat als grups de l’oposició, únicament ha aportat l’esborrany dels comptes de 2017 i l’execució del pressupost de 2016, amb una setmana de retard entre ambdós documents. Faltaria la Relació de Llocs de Treball, l’annex de subvencions, la memòria, l’informe de fiscalització d’intervenció i les bases d’execució del pressupost. No obstant això, el portaveu ha assegurat que “tenim clares les nostres esmenes, malgrat la lentitud i la deixadesa del govern per aportar tota la documentació necessària”.

Al respecte, Bigorra es pregunta “per què el govern local dóna una data per al debat dels pressupostos si després no té tots els documents preparats”. El regidor considera que hi ha dos explicacions possibles: “o bé el PP va marcar-se un farol dient que tot estava preparat i quedar bé davant de la ciutadania quan no era així, o bé el govern local no comptabilitzat encara els suports necessaris per dur els comptes endavant”. En qualsevol cas, Bigorra espera que s’atenga la petició de Compromís Los Verdes de no posposar el debat per a març i que, en el cas que això passe, que el govern del PP no busque cap excusa: “si es retarden únicament i exclusivament serà per la seua deixadesa”.