El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat en roda de premsa que el govern local, mitjançant un decret, ha anul·lat les sancions i ordres de prendre mesures sobre l’hotel Salomar que s’imposaven sobre els seus propietaris. I el govern del PP ha suspés estes actuacions perquè encara està pendent de caducar la llicència d’obres de reforma atorgada pel propi govern local fa més d’un any. Bigorra considera que el govern local “ha fet com si actuava amb el Selomar, quan en realitat era coneixedor que no podia imposar sancions, deixant passar el temps i abandonant a la seua sort l’hotel en primera línia de platja”.
La suspensió dels decrets del 10 d’octubre de 2016 i del 2 de febrer de 2017, en els quals s’ordenava als propietaris de l’hotel Selomar a prendre mesures urgents en vint-i-quatre hores en matèria de prevenció i a realitzar obres urgents sota el risc de sanció, ha sigut propiciada per diferents escrits de la mercantil encarregada del projecte i execució de les obres de l’antic hotel. Aquesta mercantil, que té llicència d’obres des de febrer de 2016 per acord de la Junta de Govern, ha presentat en febrer d’enguany a l’Ajuntament diferents escrits per sol·licitar que se facen efectives les multes coercitives i mesures d’execució forçosa als propietaris de l’immoble.
Doncs mitjançant un decret de 6 de març la regidoria d’Urbanisme resol la desestimació de la petició de la mercantil i la suspensió dels decrets de sanció que la pròpia regidoria d’Urbanisme havia realitzat, fins que no caduque la llicència d’obres atorgada. El problema és que la llicència pot estar sense caducar sine die perquè es pot prorrogar mentre no comencen les obres, segons les normes del PGMO, segons ha explicat Bigorra. El portaveu considera, per tant, que la imatge de degradació de l’hotel, agreujada per l’incendi d’octubre de 2015, és “únicament i responsabilitat exclusiva de l’Ajuntament de Benidorm”.
“La regidoria d’Urbanisme ens ha fet creure que tenia una mà dura imposant sancions, que mai s’aplicaven, quan en realitat no podia ni imposar-les en atenció a la llicència d’obres que la pròpia regidoria va atorgar. El govern local ha deixat passar el temps sense aportar solucions reals i efectives a la degradació de l’immoble –ha afirmat i es pregunta- Es tracta d’ignorància sobre els seus propis acords, d’incompetència o simplement de deixadesa per solucionar este problema d’Escena Urbana?”.
El regidor aporta una solució: aplicar l’ordenança de medi ambient respecte a l’obligació de neteja i ornat, acord amb l’entorn urbà, que tenen els propietaris dels solars afrontats amb la via pública o de qualsevol immoble de la ciutat. I que, si en cas d’instar als propietaris al respecte no hi haguera resposta positiva, que l’Ajuntament actue d’ofici i que repercutisca les despeses a la propietat posteriorment. Però, el regidor, de manera irònica adverteix que potser el govern no s’ha plantejat aquesta solució “en base al desconeixement que sembla que té de les seues pròpies accions i normatives de l’Ajuntament”.
Àudio de la roda de premsa: