Després de comprovar in situ les últimes obres de ressalts a l’Avinguda Marina Alta, a la zona de la Cala, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, considera que el departament d’Escena Urbana “ha començat la casa pel sostre”. Així ho afirma perquè s’han fet els treballs de construcció de badens a tota l’avinguda abans de la reparació de la calçada, que es troba en mal estat.

“El dia 6 de febrer ja vam demanar en Comissió d’Urbanisme que, abans de continuar col·locant ressalts a l’Avinguda Marina Alta, se solucionara abans el mal estat de l’asfalt d’aquesta via”, va recordar Bigorra. L’acta d’aquesta comissió també recull les paraules del regidor de govern d’Escena Urbana, González de Zárate, que assegurava que, una vegada acabats els dos badens que quedaven per fer en eixe moment, s’eliminaria el problema de l’asfalt.

Un mes després, comprovades les obres realitzades, l’asfalt continua esquarterat en diferents trams i de vegades enfonsat, que contrasta amb els nous ressalts realitzats, d’acord amb el pla del govern local. “Des del nostre grup vam demanar i continuem sol·licitant que la lògica impere quan es tracta de Plans d’Asfaltat, és a dir, que primer s’arreglen els desperfectes del ferm de les vies públiques i que a continuació, si els tècnics municipals ho aconsellen, que s’instal·len els ressalts necessaris per moderar la velocitat dels vehicles; però no a l’inrevés”, ha indicat Bigorra.

A més, el regidor considera que, contràriament al que assenyalava el regidor d’Escena Urbana en comissió d’urbanisme, “l’asfalt d’aquesta avinguda està lluny d’haver solucionat els problemes que tenia amb la creació de nous badens”. Bigorra ha recordat que l’avinguda de la Marina Alta connecta la importat avinguda del Murtal amb el Centre de Turisme (CdT) i el centre de Salut de Cala, a més de tindre molt a prop els centres docents públics de la Cala i el Murtal.

Per altra banda, el portaveu ha fet memòria sobre un cas semblant, també a la zona de la Cala, on l’Avinguda de la Vila Joiosa va vore com pintaven les línies i vials del carril bici abans que es reparara el mal estat de la calçada, “amb la falta considerable de seguretat que suposava per als i per a les ciclistes”. Per tot, el regidor demana més coherència a l’hora de cometre les obres a la via pública “per no començar la casa pel sostre”.