La història es repeteix. Com ja va ocórrer en novembre de 2016, el govern local del PP ha tornat a aprovar per decret una contractació d’una assistència externa que va ser rebutjada per la majoria de grups de l’oposició, inclòs Compromís Los Verdes, en comissió informativa. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha reprovat l’actitud del govern local, “que altra vegada es desentén de la voluntat majoritària expressada en comissió informativa”.

En la comissió informativa d’hisenda del 20 de març, quasi tots els grups de l’oposició van votar en contra d’una resolució d’aprovació de despeses que contenia la contractació per vora 18.000 euros d’una assessoria externa per a realitzar informes sobre l’afectació econòmica per a l’Ajuntament de Benidorm de la sentència del Tribunal Constitucional sobre les plusvàlues municipals. Doncs el 28 de març i per decret, el govern local ha aprovat la mateixa relació de gastos, obviant la decisió presa en la comissió informativa. A més, cal recordar que aquesta contractació tornava a fitxar l’assessor extern que va realitzar la primera taxació de l’edifici de l’estació d’autobusos, la validesa de la qual es va posar en dubte.

El portaveu del grup municipal Josep Bigorra va explicar que Compromís Los Verdes es va posicionar en contra no únicament per la falta de resultats positius d’aquesta assistència externa, sinó perquè considera que els tècnics municipals poden desenvolupar aquests informes, sense necessitat de contractar de manera externa. “Però sembla que la posició del nostre grup municipal i d’altres no és suficient per a canviar la decisió del govern del PP, que s’ha desentés de l’expressat en comissió informativa i fa ús del decret, com si tinguera majoria absoluta”, ha subratllat.

“A banda de menysprear el vot en contra dels grups de l’oposició en la comissió d’hisenda, el govern local és reincident”, ha criticat Bigorra. El portaveu ha explicat que ja a finals de novembre de 2016 va actuar de la mateixa manera, és a dir, obviant el vot contrari dels grups municipals a una contractació per valor de quasi 17.000 euros d’una assessoria externa, en aquell moment per elaborar memòries tècniques, redactar informes o vigilar obres municipals.

Bigorra reclama alguna explicació pel que considera “una actitud autoritària reiterada” i demana que els socis de governabilitat del PP, és a dir, C’s i Ciudadanos por Benidorm, que van aprovar conjuntament els pressupostos locals per a 2017, també reclamen algun tipus de resposta “ja que van expressar una ferma voluntat de fiscalitzar el govern local”.