Compromís Los Verdes vetla per la recuperació i conservació del patrimoni mediambiental, històric i cultural de Benidorm i, en eixe sentit, es presenta una moció per al pròxim ple d’abril que protegisca el fris de l’entrada de l’antic hotel Selomar. El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, explica que la moció pretén incloure el fris en el encara no finalitzat catàleg municipal de béns i així conservar els motius mariners que hi ha a l’entrada de l’hotel.    

L’edifici de l’antic hotel Selomar, situat en primera línia de platja i deteriorat per un incendi, presenta un fris metàl·lic a l’entrada de la seua façana que representa elements mariners decoratius significatius. Bigorra considera que “aquest fris s’hauria d’incloure a l’encara no acabat catàleg de béns per evitar que siga deteriorat o desballestat i per això presentem la moció”. El portaveu ha explicat que van traslladar aquesta petició al departament de Patrimoni Històric però, com que encara no s’ha finalitzat el catàleg de béns i espais protegits, es registra aquesta moció al ple.

Al respecte del catàleg de béns i espais protegits de Benidorm, el regidor ha explicat que el ple ordinari de febrer de 2016 va aprovar una moció de Compromís Los Verdes per la qual s’havia de crear, ja que és obligatori des de 2008, com així es va definir a la Llei 4/1998 del Patrimoni Cultural Valencià. També assenyala que segons el departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Benidorm, s’està elaborant l’esmentat catàleg amb fitxes de cada edifici o element singular de la nostra ciutat digne de ser-hi arreplegat, “però des de la moció aprovada ja ha passat més d’un any”. La creació del catàleg de béns obligaria a imposar mesures de conservació i protecció al patrimoni que hi figure.

Bigorra critica que el retard de la catalogació ha permés fer obres d’enderrocament a diferents edificis i locals en diferents carrers del centre urbà (costera del Barco i Carrer Major) sense comprovar prèviament si les cases eren propícies a ser conservades pel seu caràcter històric o si en el sòl en què s’ubicaven hi ha qualsevol tipus de resta arquitectònica digna de catalogació. “No volem que li passe el mateix a altres edificis o peces remarcables de la nostra ciutat, com ara el fris de l’hotel Selomar”.

El portaveu creu que el fris del Selomar és “mereixedor de protecció i inclusió en el catàleg” i que es conserve, o bé en el mateix lloc o bé en altra destinació que designen els tècnics municipals, com així resa la moció.

Foto. Pepe Olivares. Alicante Plaza.