El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, ha fet pública la declaració de la renda de l’exercici 2016, com a una mostra de la transparència que promou la coalició. Segons la declaració presentada a Hisenda, el regidor rep anualment de l’Ajuntament 29.747,20 euros de salari brut i no disposa d’altre tipus d’ingrés. Bigorra convida a què altres membres de la corporació municipal també publiquen les seus declaracions.

29.747,20 euros en brut, que al final es queda en un rendiment net de 25.823,96 euros anual, després de ser descomptats els impostos i la cotització a la seguretat social, és el que va percebre en 2016 el regidor de Compromís Josep Bigorra, segons la declaració de la renda que va realitzar el passat dilluns.

De la declaració presentada de manera individual també es dedueix que Bigorra viu a Benidorm en règim de lloguer o que l’únic que s’ha desgravat són 120 euros, corresponent a una part de la quota anual com a adherit i la que aporta per ser regidor a Compromís.

Tot això dóna com a resultat que haja d’ingressar a l’Estat un total de 27,69 euros, que destina a activitats d’interés general considerades d’interés social. Bigorra afirma que sempre li toca retornar diners a l’estat, de vegades més, d’altres menys, indistintament del que haja cobrat durant la seua vida laboral, “però són diners que van a les arques públiques que repercuteixen en les inversions a realitzar i, per tant, és positiu que tothom faça la seua declaració”, ha indicat.

Per eixe motiu, el regidor convida que tots els membres de la corporació municipal, que ja fan pública la declaració d’activitats i de béns, com obliga la llei, a què també publiquen la declaració de la renda “per tal d’afavorir la transparència dels càrrecs públics respecte a la ciutadania”.