En el ple ordinari de Benidorm s’ha aprovat per majoria la creació d’un Consell Municipal de persones amb Diversitat funcional, prèvia aprovació del seu propi reglament de funcionament, d’acord amb la moció registrada pel regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra. Així mateix, també han prosperat les altres mocions del grup municipal que es debatien en el ple.  

Donar veu i participació a les entitats i organitzacions que representen la diversitat funcional en les polítiques locals, mitjançant grups de treball, així com assessorar l’Ajuntament en aquest sentit, són els objectius principals de la creació del Consell municipal de persones amb Diversitat funcional que amb l’aprovació de la moció s’inicia. Bigorra ha destacat que “s’ha aconseguit que les associacions que representen aquests col·lectius socials tinguen un òrgan de participació amb què transmetre totes les seues inquietuds”.

Com a exemple, durant el ple, el regidor ha explicat que podrien “fer les seues apreciacions en qüestions tan sensibles com el desenvolupament de les obres d’accessibilitat que tenen lloc als carrers i avingudes de Benidorm”. En qualsevol cas, Bigorra ha volgut incidir en què en Consell “va més enllà” i ha de tindre un paper important en el futur com el que tenen organismes semblants de participació de la ciutat.

A més d’aquesta moció, ha prosperat també la que comprometia tots els grups municipals a decantar-se per no incrementar el número de places de la zona blava, tal com estava establert en el Pla d’Estacionament Sostenible (PES). La moció ha acceptat una esmena, de C’s, perquè el no increment vinga avalat pels informes tècnics i pel consens del Consell de Mobilitat.

En el debat de la moció, Bigorra ha recordat i criticat que el govern local ha eliminat places de la zona blava (236 en total), incloent 37 destinades a residentes, “sense cap consens i participació del Consell de Mobilitat”. I en eixe sentit, s’ha referit a què el mateix estudi econòmic del PES recull places eliminades a posteriori de la redacció del Pla d’Estacionament o que s’estan efectuant obres que suprimeixen zones de càrrega i descàrrega entre el carrer la Garita i el carrer San José Artesano, “sense consultar veïns i veïnes”. “El no increment de places de l’ORA és un tema de ciutat com perquè el ple es posicione en favor dels ciutadans de Benidorm”, ha indicat.

A banda, també s’ha aprovat una moció presentada pel portaveu adjunt del grup, Juan García, per estudiar la licitació en un únic contracte dels ascensors en edificis municipals, per estalviar costos, i una moció conjunta presentada per tots els grups municipals per donar suport i buscar una solució pels treballadors i treballadores d’Emaús.