Al final del ple, en el torn del precs i preguntes, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va demanar que el govern local fera arribar el malestar de la corporació municipal al grup parlamentari popular del Senat i a la presidència de la cambra per votar contràriament a canviar la llei d’Hisendes Locals per a què Benidorm puga ser considerat com a municipi turístic. Bigorra va fer eixa sol·licitud perquè el vot del PP en la cambra alta va contra l’acord plenari de juliol 2015, aprovat per unanimitat, que instava a fer els canvis legislatius corresponents en eixe sentit.

“Que el ple d’este Ajuntament inste al Govern de l’Estat a la modificació de l’article 125 1.b. de la Llei d’Hisendes Locals perquè computen també les places hoteleres de la destinació.  Que el ple d’este Ajuntament inste al Govern de l’Estat a què, una vegada modificat l’article d’acord a la computació de places hoteleres de la destinació, es declare Benidorm com a municipi turístic d’acord al que seria la Llei”. Eixe era part de l’acord plenari presentat pel grup municipal Compromís-LV en juliol de 2015 que es va aprovar per unanimitat. Dos anys més tard, la setmana passada, el grup popular del Senat va rebutjar una proposició de llei per canviar la legislació estatal precisament en eixe sentit.

Per aquest motiu, Bigorra va realitzar en el ple ordinari de Benidorm de setembre de 2017 el prec de reprovació a aquesta decisió per entendre que és contrària a l’acord plenari que va adoptar l’Ajuntament de Benidorm: “Només hem demanat que el govern local faça respectar el que el ple per unanimitat va aprovar i això significa pegar una estirada d’orelles a aquells que ací voten a favor de què canvie la llei per a què Benidorm siga municipi turístic, però a Madrid voten en la seua contra”.

Es referia així a què el prec del regidor sol·licita que l’Ajuntament de Benidorm faça arribar al grup popular del Senat i a la presidència d’eixa cambra “el malestar de l’Ajuntament davant el vot en contra” al debat de la proposició de llei. A més, la petició de Bigorra també demanava que el govern local sol·licite una reunió amb el Ministeri per tractar en profunditat aquest tema, després de la negativa del partit del govern de l’Estat.

La resposta del portaveu del govern local a la petició de Bigorra no va aclarir si l’Ajuntament de Benidorm acceptaria fer o no efectiu aquest prec per defensar la posició unànime del ple. “Desconec si el govern local farà cas a aquest prec, però en cas de què no faça aquesta reclamació ni demane la reunió, no només estaria oblidant el que ha expressat el ple municipal, sinó que estaria fent un flac favor als interessos de Benidorm”, ha afirmat.